Στυλιανίδης: Ο Καραμανλής επέδειξε απίστευτο θάρρος και επιμονή στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων

Στυλιανίδης: Ο Καραμανλής επέδειξε απίστευτο θάρρος και επιμονή στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων

Το σχόλιο του υποψήφιου βουλευτή και του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τον πρώην πρωθυπουργό

Τη στήριξη τους στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των Σκοπίων, δήλωσαν ο εξάδελφός του και υποψήφιος βουλευτής, Κώστας Αχ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του εκδήλωσης στις Σέρρες και ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών μίλησε με θερμά λόγια για τον Κώστα Καραμανλή. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ηγήθηκε της χώρας και της παράταξής μας, και την οδήγησε σε μεγάλες νίκες.φΣτυ Κράτησε σταθερά το τιμόνι της χώρας σε δύσκολους καιρούς, και έβαλε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω απ’όλα τ’άλλα. Και είχε εγκαίρως πει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, την απόλυτη αλήθεια». «Πρόεδρε, αν τότε σε είχαμε ακούσει, σήμερα όλα θα ήταν διαφορετικά», τόνισε απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

«Και επειδή αυτές τις μέρες, στην προεκλογική τους αγωνία, προσπαθούν αν κάνουν το μαύρο άσπρο, με ανιστόρητα δημοσιεύματα, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Η ιστορία έγραψε ποιος είπε όχι στο Βουκουρέστι και ποιος είπε ναι σε όλα στις Πρέσπες», τόνισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Από την πλευρά του, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Ο Κώστας Καραμανλής επέτυχε με έξυπνες κινήσεις, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα, να πολλαπλασιάσει τις συμμαχίες της Ελλάδας, να αναδείξει την αδιαλλαξία των γειτόνων μας, να επιδείξει απίστευτο θάρρος και επιμονή στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων και εν τέλη με την απειλή χρήσης βέτο στο Βουκουρέστι, να μεταβάλλει μία χαμένη υπόθεση σε μία στέρεη βάση για μία νέα εθνική διαπραγμάτευση, που καθιστούσε την επίλυσή του ονοματολογικού, Ομόφωνη Προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής για να καταλήξει: «Δυστυχώς το διαπραγματευτικό αυτό κεφάλαιο που συσσώρευσε με εθνική συνεννόηση, συστηματική διπλωματική δουλειά και απίστευτο θάρρος η Κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι, το σπατάλησε με ελαφρότητα η σημερινή κυβέρνηση στις Πρέσπες».