«Κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις»

«Κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις»

Spiegel και Neue Zürcher Zeitung για τις πρόωρες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

Σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα εκλέγει νέα βουλή στις 7 Ιουλίου» ο γερμανικό Spiegel Online γράφει πως «Δύο εβδομάδες μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου»

«Αιτιολογώντας το αίτημά του ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα εξέρχεται από βαθιά οικονομική κρίση και για το λόγο αυτό χρειάζεται σταθερότητα και όχι μια μακρά προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε το αίτημα για πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου», αναφέρει όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

H ελβετική Neue Zürcher Zeitung σημειώνει στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Νωρίτερα από ότι αναμένονταν: Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στην Ελλάδα στις 7 Ιουλίου»: «Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν κυβερνητική αλλαγή στην χώρα. Οι σφυγμομετρήσεις τοποθετούν το προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας γύρω στο 10%.Το κακό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές οφείλεται μεταξύ άλλων στα αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι συντηρητικοί υπόσχονται τώρα οικονομική ανάπτυξη, μείωση φορολογίας και καταπολέμηση της ανεργίας».