Μητσοτάκης: Οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα

Μητσοτάκης: Οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο αμερικανικό δίκτυο CNN

Με τον τίτλο «CNN: "O νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της Ελλάδας νίκησε τη λαϊκιστική κυβέρνηση της χώρας του με μεγάλη διαφορά"», το αμερικανικό δίκτυο παρουσίασε συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον διεθνούς φήμης αναλυτή και δημοσιογράφο Fareed Zakaria.

Σε αυτήν ο πρωθυπουργός αναφέρεται-μεταξύ άλλων- στους λόγους που οδήγησαν το κόμμα του στη νίκη στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, με τον κ. Μητσοτάκη να σημειώνει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Πιστεύω ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική. Εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα. Έτσι, κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση».

Παρακαλούμε περιμένετε ...