Οι παίκτες του Survivor και του Power of Love που κέρδισαν στην εκλογική μάχη και ο ένας χαμένος

Οι παίκτες του Survivor και του Power of Love που κέρδισαν στην εκλογική μάχη και ο ένας χαμένος

Από τον Άγιο Δομίνικο και το σπίτι της αγάπης στη πολιτική σκηνή

Οι περισσότεροι συνδυασμοί που «κατέβηκαν» στις Δημοτικές εκλογές είχαν «λάμψη» από showbiz στα ψηφοδέλτια τους.

Οι γνώριμες φιγούρες, από την τηλεόραση, ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων, έδωσαν άλλη δυναμική στους υποψήφιους δημάρχους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά των Γιώργο Τσαλίκη και Νίκου Βουρλιώτη, οι οποίοι σάρωσαν στο Περιστέρι και στην Αγία Βαρβάρα όπου έθεσαν υποψηφιότητες για δημοτικοί σύμβουλοι αντίστοιχα.

Εκτός όμως από τους τραγουδιστές, ηθοποιούς και δημοσιογράφους υπάρχουν και οι γνώριμες φιγούρες, οι οποίοι συστήθηκαν στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή τους σε ριάλιτι παιχνίδια και κέρδισαν μαζί με τις εντυπώσεις και την ψήφο του κοινού.

Από τους στίβους μάχης του Survivor σε αυτόν της πολιτικής μπήκε η Σάρα Εσκενάζυ. Η πρώην παίκτρια του ριάλιτι παιχνιδιού επιβίωσης. Η πρώην παίκτρια του Survivor κατέβηκε στην πολιτική με τον συνδυασμό του Γιώργου Καραμέρου, στο Δήμο Αμαρουσίου, που με ποσοστό 24,32% περνά στον β’ γύρο και εκλέγει 10 δημοτικούς συμβούλους. Η Σάρα Εσκενάζυ εκλέγεται τρίτη με 529 σταυρούς στο Δήμο Αμαρουσίου.

Με τέσσερις ψήφους διαφορά, ο «Μισθοφόρος» κατάφερε να βρίσκεται μεταξύ των 9 δημοτικών συμβούλων που εκλέγει ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Σταθόπουλος στην Αγία Παρασκευή. Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος συγκέντρωσε 303 ψήφους και μπήκε στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής του.

Με τη συμμετοχή του στο ριάλιτι παιχνίδι Power of Love, βρήκε την αγάπη στο πρόσωπο της Κυριακής Τσανικίδου και ο δυο τους ζουν έναν μεγάλο έρωτα πλέον.

Ο συνδυασμός με τον οποίο «κατέβηκε» στις δημοτικές εκλογές, εκλέγει μόλις δυο δημοτικούς συμβούλους με αποτέλεσμα ο Σωκράτης ελ Γκαμαλί να μένει εκτός πολιτικής σκηνής. Όσο για το πόσες ψήφους κατάφερε να συγκεντρώσει; Ο πρώην παίκτης του ριάλιτι απέσπασε μόλις 78 σταυρούς.

Από τη κουζίνα του MasterChef, όμως, και η Γιάννα Ρέντεση, βρέθηκε να παλεύει για μια θέση δημοτικής συμβούλου στον δήμο Ηλίδας, στην Αμαλιάδα. Η Γιάννα όπως όλα δείχνουν δεν κατάφερε να εκλεγεί καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με τον οποίο κατεβαίνει, έχασε τον δημαρχιακό θώκο από τον αντίπαλο του Ιωάννη Λυμπέρη.

Καλύτερα φαίνεται πως τα πήγε, ο περσινός παίκτης του MasterChef, Γιώργος Φασιλής, ο οποίος κατέβηκε υποψήφιος στον δήμος Ερμιονίδας στην Πελοπόννησο. Ο συνδυασμός «Δυνατή Ερμιονίδα» με τον οποίο κατέβηκε υποψήφιος ήρθε πρώτος στον α’ γύρο και εκλέγει έτσι 11 δημοτικούς συμβούλους. Μόλις γίνουν γνωστοί οι σταυροί προτίμησης θα γίνει γνωστό αν ο σεφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 11 δημοφιλέστερους του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές.