Τρεις δήμαρχοι που επανεξελέγησαν με ποσοστά άνω του 60% αποκαλύπτουν το «μυστικό» τους

Τρεις δήμαρχοι που επανεξελέγησαν με ποσοστά άνω του 60% αποκαλύπτουν το «μυστικό» τους

«Πρέπει να δουλεύει κανείς πάρα πολλές ώρες την μέρα»

Δήμαρχοι που επανεξελέγησαν την περασμένη Κυριακή στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά, μεγαλύτερα του 60%, μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκαλύπτοντας τη «συνταγή της επιτυχίας» στις δημοτικές εκλογές

Ο νυν δήμαρχος Πανοράματος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που συγκέντρωσε ποσοστό 70,41%, ανέφερε ότι το μυστικό είναι σκληρή δουλειά και σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης με τους πολίτες, χωρίς χρώματα και κόμματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, που επανεκλέγεται με ποσοστό κοντά στο 70%, τόνισε ότι πρέπει κάποιος να αγαπάει αυτό που κάνει και σημείωσε ότι ασκεί διοίκηση με διαπαραταξιακή προεδρία σε όλες τις δομές του Δήμου.

«Ερωτευμένος» με την αυτοδιοίκηση δήλωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος, που συγκέντρωσε ποσοστό 62,31%. Ο ίδιος τόνισε ότι θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει τον πολιτικό στίβο, όμως δεν το έκανε γιατί εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική επαφή με τον πολίτη και η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του τόπου του.

Δήμαρχος για έκτη φορά

«Σίγουρα το μυστικό -που δεν είναι και πολύ μυστικό- είναι η σκληρή δουλειά. Πρέπει να δουλεύει κανείς πάρα πολλές ώρες την μέρα» τόνισε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Επισήμανε παράλληλα ότι ποσοστά όπως αυτό που συγκέντρωσε ο ίδιος «δεν αντιστοιχούν σε κόμματα, αλλά στις ψυχές των ανθρώπων» και έκανε λόγο για μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης όλα αυτά τα χρόνια με τους πολίτες.

«Δεν έχουμε κοροϊδέψει και δεν έχω κοροϊδέψει προσωπικά κανένα συμπολίτη μου. Αναγνωρίζω καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρχουν, αστοχίες στην καθημερινότητα που είναι δεδομένο ότι θα γίνονται, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να κοιτάζεις τους συμπολίτες σου στα μάτια και να μην τους έχεις κοροϊδέψει, αυτά που τους έχεις υποσχεθεί να τα παλεύεις και εν τέλει να καταφέρνεις αποτελέσματα» υπογράμμισε.

Διαβεβαίωσε, άλλωστε, ότι και τα επόμενα χρόνια θα δουλέψει με την «αυτοδιοικητική λογική και με τη λογική της ενότητας» που είχε όλα αυτά τα χρόνια.

«Κάνω το καθήκον μου»

«Κάνω το καθήκον μου» επισήμανε, από την πλευρά του, ο κ. Κυρίζογλου τονίζοντας: «όσο περνούν τα χρόνια έχω περισσότερη αγάπη και περισσότερη φλόγα, έφεση, θέληση, τρέλα γι' αυτό που κάνω. Αν δεν αγαπάς κάτι, δεν γίνεται δουλειά».

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» εκτίμησε ότι οι πολίτες τον εμπιστεύτηκαν λόγω του έργου που έχει γίνει, του προγράμματος που εξαγγέλθηκε και του τρόπου με τον οποίο ασκήθηκε η διοίκηση τα χρόνια που πέρασαν. «Δεν προκαλέσαμε, ήμασταν κοντά στους πολίτες, διοικήσαμε με δικαιοσύνη, με αξιοκρατία και με διαφάνεια» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μας δίνει το αποτέλεσμα κανένα περιθώριο να μην πετύχουμε. Επίσης δεν μας κάνει αλαζονικούς. Εμείς θα κάνουμε διοίκηση με διαπαραταξιακά προεδρεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα νομικά πρόσωπα του δήμου, στις σχολικές επιτροπές, στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΑΠΗ, παντού διαπαραταξιακά, να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις. Γιατί μας ενδιαφέρει η συναίνεση και η συνεργασία. Δημοτική συνεργασία πριν από τις εκλογές και μετά τις εκλογές: αυτό είναι το λεγόμενο ύφος και ήθος της εξουσίας. Όταν ασκείς μια εξουσία που σου αναθέτουν δεν πρέπει να γίνεσαι αλαζονικός. Όσο ανεβαίνεις πρέπει να γίνεσαι πιο ταπεινός και να δουλεύεις ακόμη περισσότερο».

«Ερωτευμένος με την αυτοδιοίκηση»

«Ερωτευμένος με την αυτοδιοίκηση» δήλωσε, άλλωστε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος που επανεκλέγεται με ποσοστό 62,31%. «Είμαι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, με ενδιαφέρει η καθημερινότητα και η επαφή με τον κόσμο» τόνισε και διευκρίνισε ότι δεν ακολούθησε τον πολιτικό στίβο καθώς τον ενδιαφέρει περισσότερο η προσωπική επαφή με τον πολίτη, η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων.

«Έγινε ένας πολιτισμένος, πολύ καλός αγώνας. Κινηθήκαμε σε πολιτισμένα επίπεδα και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας τίμησε, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές, και μας εμπιστεύτηκε για μια 4ετία ώστε να ολοκληρώσουμε ένα γιγιαντιαίο έργο. Από το 2010 έχουμε ξεπεράσει τα 130 εκατ. ευρώ σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων μέσα από τη διαδικασία του ΕΣΠΑ και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων» σχολίασε.

Παράλληλα ανέφερε ότι δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές του τόπου, το νερό, τους βιολογικούς καθαρισμούς και τα αποχετευτικά δίκτυα, χωρίς να παραβλεφθούν τομείς όπως εκείνοι του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Γνωστοποίησε, τέλος, ότι μέλημά του είναι, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση των ρυμοτομικών σχεδίων, η σύνδεση της περιοχής με το φυσικό αέριο και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην περιοχή.