«Είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες!»

«Είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες!»

Η τοποθέτηση του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη από το βήμα της Βουλής

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να στηρίξει τον κ. Πολάκη και την αήθη συμπεριφορά του. Εμείς είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες!» τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Αυγενάκης, είπε ότι η πρόταση μομφής αφορά στο ήθος και το ύφος της εξουσίας που αποπνέει ο κ. Πολάκης, αφορά στη συμπεριφορά του και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι την απεγνωσμένη του προσπάθεια να ξεφύγει από τη συζήτηση για το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα», την μετέτρεψε σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Επί της ουσίας, παρέχετε στήριξη στον κ. Πολάκη και την αήθη συμπεριφορά του. Στην πραγματικότητα ταυτίζεστε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές» κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και προσέθεσε ότι έγινε εμφανές, πως όλα ενώνονται σε μια ευθεία γραμμή Τσίπρα - Πολάκη «γι αυτό και δεν τόλμησε να γίνει συζήτηση στην πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, γι αυτό και εκβιάζει τους βουλευτές σας με την κομματική πειθαρχία».

Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της ΝΔ, τους έθεσε το ερώτημα αν θα έκαναν ανάλογη επίθεση με αυτή που έκανε ο κ. Πολάκης στον κ. Κυμπουρόπουλο και τους κάλεσε να πάρουν θέση. «Σας καλώ εδώ, στο Κοινοβούλιο, να πάρετε θέση. Και να πείτε: Ναι, θα έκανα ανάλογη επίθεση, ναι δεν καταδικάζω την αήθη συμπεριφορά Πολάκη και ψηφίζω ΝΑΙ. Ή να πείτε: Όχι, δεν θα έκανα ανάλογη επίθεση, όχι δεν με εκφράζει η παρακμή Πολάκη, καταδικάζω την αήθη συμπεριφορά Πολάκη και ψηφίζω ΟΧΙ» είπε.

Εξάλλου, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι δυστυχώς, οι συνέπειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-προθύμων είναι ορατές, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, σε όλους τους τομείς δράσης, εκείνο που είναι ίσως λιγότερο ορατό και που η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστήσει κανονικό είναι η ηθική απαξίωση, η ηθική υποκρισία της αριστεράς, «διότι στον κώδικα της αριστεράς, η απύθμενη υποκρισία επιτρέπει αντιφατικές συμπεριφορές για την κοινή λογική, αλλά απολύτως φυσιολογικές για την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τέρμα η ασυλία στους δήθεν αριστερούς»

«Αφού κατέρρευσε το ψευτο-δίλημμα για το παλιό και το νέο, αφού κατέρρευσε το αφήγημα της λασπολογίας περί διαπλοκής, αφού κατέρρευσε το επιχείρημα της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, αναζητούν ένα νέο αφήγημα! Και βρήκαν τον Πολάκη. Ο κ. Τσίπρας επιλέγει να στηρίξει τον κ. Πολάκη. Εμείς είμαστε με τους πολλούς, όχι με τους Πολάκηδες», σημείωσε ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχουμε όμως ανάγκη από ένα νέο αξιακό κώδικα, ο οποίος περιλαμβάνει καλύτερη Δημοκρατία, ουσιαστική Ελευθερία, αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία των Θεσμών. Έναν αξιακό κώδικα που εξασφαλίζει αξιοπρέπεια και σεβασμό στο συνάνθρωπο», αντιπαρέβαλλε και σημείωσε ότι αυτόν τον αξιακό κώδικα πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα έχει ανάγκη μια άλλη κατεύθυνση και πραγματική ελπίδα. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Καλούμε στις κάλπες, όλους τους πολίτες, καλούμε και τους ιδεολόγους αριστερούς, να καταδικάσετε την παρακμή Τσίπρα - Πολάκη. Τέρμα η ασυλία στους δήθεν αριστερούς. Ο Πρωθυπουργός θα κρίνεται για το έργο, τις πράξεις και τις παραλείψεις του ως Πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει ιδεολογικό άλλοθι! Όλοι κρινόμαστε επί ίσοις όροις! Και δεν μπορεί να επικαλείται «άλλοθι», ενώ την ίδια στιγμή θεωρεί ότι έχει το «δικαίωμα» να λασπολογεί και να συκοφαντεί οικογένειες», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ στην ομιλία του.

Τέλος αφού είπε ότι δεν θέλει να «στα περί σχέσεων του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, με τη Χούντα», κατέθεσε στα πρακτικά την μαρτυρία του κ. Φοίβου Ιωαννίδη στα σημερινά Νέα.