Σκρέκας: Φαίνεται ο Τσακαλώτος ζει σε άλλη χώρα

Σκρέκας: Φαίνεται ο Τσακαλώτος ζει σε άλλη χώρα

«Ακούω τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησής του που έχουν ξεκινήσει και έχουν επιδοθεί σε μια παροχολογία»

«Φαίνεται ο κ. Τσακαλώτος ζει σε άλλη χώρα. Αρκεί να βγει μια βόλτα έξω στους δρόμους της Αθήνας ή της περιφέρειας της Ελλάδας και να μιλήσει με μικρομεσαίους επαγγελματίες για να του πουν ότι η αγορά βρίσκεται σε τροχιά κατάρρευσης αυτό το πρώτο τρίμηνο του 2019. Άρα νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι δυστυχώς πολύ διαφορετική απ' αυτή που προσπαθεί ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Τσίπρας να περιγράψουν για την Ελλάδα και για την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ακούω τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη της κυβέρνησής του που έχουν ξεκινήσει και έχουν επιδοθεί σε μια παροχολογία» είπε ο κ. Σκρέκας εκτιμώντας ότι «ο κόσμος, ο κάθε ένας και η κάθε μία καταλαβαίνει ότι όλα αυτά είναι προεκλογικά τερτίπια για να διασώσουν ό,τι μπορούν από την πολιτική τους δύναμη και τη δημοφιλία τους».

Σχετικά με την κατάθεση τροπολογίας που προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, με την οποία καταργείται η μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Σκρέκας είπε πως «ήρθε η αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα πήρε το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, το πήγε στην αρχή στις 9.000 ευρώ, στη συνέχεια στις 7.000 ευρώ, στη συνέχεια στις 6.500 ευρώ και τώρα έχει ψηφίσει να πάει στις 5.000 ευρώ. Και έρχεται τώρα και πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας ότι δήθεν δεν πρόκειται να το μειώσει άλλο, ενώ το έχει μειώσει κατά 70%. Από τη στιγμή που λέει ότι δεν θα το μειώσει άλλο, εμείς ερχόμαστε ως αντιπολίτευση βοηθάμε την κυβέρνηση σε αυτό που δήθεν θέλει να κάνει, καταθέτουμε τροπολογία έτσι ώστε από κοινού να την ψηφίσουμε να μη μειωθεί το αφορολόγητο και να πάμε στο εξωτερικό και να στηρίξουμε την κυβέρνηση στη μη μείωση του αφορολόγητου. Γιατί αυτό το αφορολόγητο αν πάει από τις 6.500 ευρώ που είναι περίπου τώρα στις 5.000 – 5.500 ευρώ τότε ακόμα και αυτός που παίρνει 600 ευρώ το μήνα θα χάσει ένα μισθό».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι, «η ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει ψηφίσει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των νομοσχεδίων, όπου αυτά είναι θετικά».

Ερωτηθείς σχετικά για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως «η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη και μη αναστρέψιμη κατά την άποψη μου και αυτό θα πρέπει να εκφραστεί στις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου γιατί πρέπει να είναι τέτοιο το μήνυμα ώστε αυτή η κακή κυβέρνηση που κορόιδεψε τον κόσμο, αυτός ο πρωθυπουργός που υποσχέθηκε ελπίδα και κάνει παρέα και καλύπτει συμπεριφορές "τύπου" Πολάκη και Πολάκηδων πρέπει την επόμενη μέρα να φύγει».

Για την αναμενόμενη (την ερχόμενη Δευτέρα) κατάθεση πρότασης μομφής από τη ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «το έχει ανακοινώσει ήδη ο κ. Μητσοτάκης και μακάρι να το μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης και να γίνει και μια κουβέντα για αυτά τα τραγικά τα οποία έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και να πέσουν οι μάσκες επιτέλους και να φανεί η αλήθεια, γιατί τώρα που πάμε προς το τέλος, πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε για τα πραγματικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα του τόπου».

Ερωτηθείς για την πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε έπειτα από το θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα από τον σαϊτοπόλεμο, ο κ. Σκρέκας είπε πως «φυσικά τα ήθη και τα έθιμα είναι αυτά τα οποία έχουν κρατήσει τον Ελληνισμό και τον κράτησαν 400 χρόνια. Η ελληνική παράδοση, η ελληνική γλώσσα και η θρησκεία, η Ορθοδοξία είναι αυτοί που κράτησαν τον Ελληνισμό όρθιο στους αιώνες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μη θρηνούμε θύματα αθώους πολίτες. Δεν νομίζω ότι έχει κανείς διαφορετική άποψη σ' αυτό».