«Απαράδεκτο να πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή η περιοχή έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ»

«Απαράδεκτο να πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή η περιοχή έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ»

Περιοδεία του Κώστα Μπακογιάννη στα Άνω Πετράλωνα

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Άνω Πετράλωνα κάθε φορά που βρέχει μετέφεραν στον Κώστα Μπακογιάννη κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής την οποία επισκέφθηκε χθες το απόγευμα.

«Είναι απαράδεκτο το έτος 2019 να μετατρέπεται σε λίμνη με την πρώτη βροχή ένα τόσο κεντρικό σημείο που αποτελεί και εμπορικό κέντρο για τα Άνω Πετράλωνα κι αυτό να συμβαίνει εδώ και 15 χρόνια χωρίς κανένας να ευαισθητοποιείται. Είναι αυτονόητο πως στο σχεδιασμό μας υπάρχει μέριμνα για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα που δεν πρόκειται να σταματήσουν γραφειοκρατικές διαδικασίες και αντικρουόμενες αρμοδιότητες», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Ένα ακόμα πολύ σοβαρό ζήτημα είναι η κακή κατάσταση των πεζοδρομίων που δυσκολεύει την προσβασιμότητα των πεζών και ιδιαίτερα εκείνων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. «Οι αναπλάσεις πεζοδρομίων τόσο στα Άνω Πετράλωνα όσο και σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες σχεδιάζουμε να ξεκινήσουν άμεσα», είπε στους κατοίκους ο υποψήφιος Δήμαρχος. Αυτό θα βοηθήσει, εκτός των άλλων, και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς των Άνω Πετραλώνων καθώς τα εμπορικά καταστήματα εξακολουθούν να ασφυκτιούν.

Στα Άνω Πετράλωνα υπάρχουν πολλά πανέμορφα κτίρια αλλά και δεκάδες εγκαταλελειμμένα σε κακή κατάσταση που μπορεί με την συνδρομή του Δήμου να ενταχθούν σε προγράμματα αναπλάσεων μέσω Ευρωπαϊκών πόρων και συγκεκριμένα με σχεδόν άτοκα δάνεια που έχουν ορίζοντα εικοσαετίας για την αποπληρωμή τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...