«Στη Βουλή το δράμα της γκαζόζας και στην κοινωνία της υπερφορολόγησης»

«Στη Βουλή το δράμα της γκαζόζας και στην κοινωνία της υπερφορολόγησης»

«Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χώρα»

«Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χώρα. Η Βουλή δεν μπορεί να διαμορφώνεται ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες και τους εκβιασμούς του Πάνου Καμμένου», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» για το ενδεχόμενο αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής.

«Αυτή η παρακμιακή εικόνα απωθεί και προσβάλλει τον ελληνικό λαό, καθώς η βούλησή του έχει ουσιαστικά αλλοιωθεί μέσα από τα παρασκηνιακά ντιλ και τις συναλλαγές που ενορχήστρωσε ο κ. Τσίπρας για να εξασφαλίσει λίγες ακόμη μέρες εξουσίας. Για τον εαυτό του και τους φίλους του αποκλειστικά. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα εδώ και 15 ημέρες κυβερνάται, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, από μια κυβέρνηση μειοψηφίας η οποία, όπως εκτίμησε, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να μακροημερεύσει.

«Οδηγηθήκαμε στην τραγελαφική κατάσταση να ζητά το κυβερνών κόμμα ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να βρεθούν και κάποιοι part time πρόθυμοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να της δώσουν χείρα βοηθείας», συνέχισε ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να πάρει την πρωτοβουλία και να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

«Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να δημοσιοποιήσει την επίμαχη επιστολή;» αναρωτήθηκε και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό. «Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζει δημόσια με ειρηνικό τρόπο τη διαφωνία του με τις πολιτικές της Κυβέρνησης. Αλλά ο Πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλεί περίπου ηλίθιους το 70% των πολιτών που διαφωνούν με την πολιτική του. Είναι μέγιστη προσβολή στη Δημοκρατία και δείχνει το βαθμό έπαρσης και αλαζονεία του κ. Τσίπρα και της παρέας του», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

Επίσης, ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ευκαιρίες σε νέους και κάνει πράξη την ανανέωση. Επισήμανε ότι το 73% των στελεχών του κόμματος που ανακοινώθηκαν πρόσφατα δεν έχει αναλάβει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη θέση, ότι το 20% εξ' αυτών δεν είχε ποτέ ενεργό ανάμειξη στα κομματικά δρώμενα της ΝΔ, ότι το 95% έχουν πτυχία ανώτατης ή ανώτερης εκπαίδευσης, ότι το 97% προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και ότι ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

«Πετύχαμε ανανέωση της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματός μας κατά 70%. Η ηγεσία των τοπικών μας οργανώσεων έχει ανανεωθεί κατά 45%. Και πρόκειται για στελέχη από ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν πρόκειται για ένα "Αθηνοκεντρικό" σύστημα, και αξίζει να σημειωθεί πως κανένα από τα στελέχη μας δεν αμείβεται», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.