Θεοδωράκης: Δόθηκαν εντολές από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να φύγουν οι βουλευτές του Ποταμιού

Θεοδωράκης: Δόθηκαν εντολές από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να φύγουν οι βουλευτές του Ποταμιού

Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού

Για βουλευτές που απομακρύνθηκαν από το Ποτάμι με εντολές από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN υποστήριξε πως Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς εκτέλεσαν εντολή της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσουν από το Ποτάμι, ενώ αντίστοιχη εντολή είχε δοθεί και στο Σπύρο Δανέλλη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπήρχαν διαφωνίες στην ΚΟ του Ποταμιού, αλλά ήταν ξαφνικό το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να τη διαλύσουν. Την προηγούμενη ημέρα άλλωστε, οι ίδιοι βουλευτές, έδιναν διαβεβαιώσεις για το αντίθετο» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Οι δύο βουλευτές έφυγαν από το Ποτάμι κατ' εντολή της ΝΔ. Tο είχαν πει οι ίδιοι σε ανύποπτες στιγμές στα στελέχη του Ποταμιού ότι πιέζονται από τη ΝΔ για να φύγουν από το Κίνημά μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις έφυγαν, βγήκαν οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ και πανηγύρισαν».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «όσο η ΝΔ γέρνει στα Δεξιά θέλει να καθαρίσει το τοπίο στο Κέντρο «στόχος τους, ήταν να διαλύσουν το Ποτάμι για να μην έχει άλλες επιλογές ο κεντρώος φιλελεύθερος ψηφοφόρος». «Αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δανέλλης διαφοροποιήθηκε από το Ποτάμι κατ' εντολή του κυβερνώντος κόμματος».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι παρά τις προτάσεις που του έχουν γίνει θα είναι πάντα στο Ποτάμι, δεν θα εγκαταλείψει το κόμμα. «Μπορούν να πουν το ίδιο οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός; Ότι δεν θα πολιτευτούν με άλλο κόμμα; Ότι δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με τη ΝΔ;» ρώτησε ο κ. Θεοδωράκης.

Χαρακτήρισε παράλληλα δημόσια προσβολή παλαιότερη πρόσκληση του συντονιστή της ομάδας στρατηγικής και επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου προς τους βουλευτές του Ποταμιού να ενταχθούν στη ΝΔ και υπογράμμισε «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος είπε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές και συμπλήρωσε ότι τις 26 Φεβρουαρίου που κλείνουν 5 χρόνια από τη δημιουργία του Ποταμιού θα παρουσιαστεί η νέα προσπάθεια του Κινήματος.