«Σκοτωμούς» ΚΟ, στημένα κόλπα και προτάσεις: Το παρασκήνιο που καταγγέλλεται στη Βουλή

«Σκοτωμούς» ΚΟ, στημένα κόλπα και προτάσεις: Το παρασκήνιο που καταγγέλλεται στη Βουλή

Οι ισχυρισμοί του Καμμένου αλλά και οι αποκαλύψεις που έχει προαναγγείλει ο Θεοδωράκης

Μπορεί η κοινοβουλευτική περιπέτεια της Συμφωνίας των Πρεσπών να έκλεισε με τα 153 «ναι» που πήρε την Παρασκευή, ωστόσο, το σκηνικό σε κόμματα και Βουλή και οι αλλαγές που έφερε η Συμφωνία είναι αυτό της πλήρους αναταραχής.

Οι συσχετισμοί των δυνάμεων μέσα στη Βουλή έχουν ανατραπεί πλήρως ενώ ένα από τα κόμματα που μπήκαν στη Βουλή με τις τελευταίες εκλογές, το Ποτάμι, δεν υπάρχει πλέον ως τέτοιο. Αβέβαιο είναι και το μέλλον των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σήμερα, πάντως, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην συνεπικεφαλής της κυβέρνησης, Πάνος Καμμένος, κατήγγειλε «στημένο κόλπο» διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Μάλιστα επέρριψε την πλήρη ευθύνη στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για τον οποίο είπε ότι «ο κ. Βούτσης είναι μέσα 100%». Πρόσθεσε ακόμη ότι το «αν είναι ο κ. Τσίπρας θα φανεί αν υπουργοποιήσει τον κ. Κουίκ και ανταλλάξει τη θέση του Παπαχριστόπουλου που παραιτείται εντίμως».

Ο κ. Καμμένος, ακόμη, διατύπωσε σκληρές κατηγορίες σε βάρος του πρώην συνεργάτη του και πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι του έκανε πρόταση να μπει αυτός και όσα στελέχη του επιθυμούσε σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Μην ψηφίσεις τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς αντιλαμβάνομαι τη διαφωνία σου, μείνε όπως είσαι και πάμε μαζί. Που θέλεις; Ευρωψηφοδέλτιο; Θέλεις να βάλεις 20 βουλευτές; Έλα μαζί μου» είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Καμμένος, βέβαια.

Ενώ πρόσθεσε ότι αν διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ, «η εξέλιξη δεν θα είναι ομαλή», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γαία πυρί μιχθήτω».

Θεοδωράκης: Ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έχει πει ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα κάνει αποκαλύψεις για το «ποιος σκότωσε την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού».

Μάλιστα μίλησε για τον «επόμενο αιφνιδιασμό» που ετοιμάζει ενώ έχει καλέσει και τους ανεξάρτητους πλέον βουλευτές Γ. Αμυρά, Σπ. Δανέλλη και Γρ. Ψαριανό να παραδώσουν την έδρα τους.

Σε ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως αναφέρει, ότι τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου καυτηρίασαν ιδιαίτερα τις ξαφνικές αποχωρήσεις των βουλευτών Αμυρά-Ψαριανού-Δανέλλη, οι οποίοι παρά τις επανειλημμένες περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις τους, εντάχθηκαν ήδη στους κομματικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Απαίτηση των ψηφοφόρων που τους εμπιστεύθηκαν για να εκπροσωπήσουν το Ποτάμι στην Βουλή είναι να παραδώσουν τις έδρες τους, πράγμα άλλωστε για το οποίο και οι τρεις τους, σε ξεχωριστές στιγμές, είχαν δεσμευθεί κατηγορηματικά.

Τέλος, αναφέρει ότι την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, την ημέρα που συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ίδρυση του Ποταμιού, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεγάλη συνάντηση των στελεχών και των Αντιπροσώπων του Κινήματος από όλη τη χώρα, ως ορόσημο για την επανεκκίνηση των δράσεων του Κινήματος. Την ημέρα αυτή θα διεξαχθεί στην Αθήνα μια σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «5 χρόνια – 5 στόχοι για να κάνουμε την Ελλάδα αλλιώς».