Οι «Εφιάλτες» του Κατσίκη και τα «κατηγορώ» Δανέλλη και Παπαχριστόπουλου λίγο πριν την ψήφο εμπιστοσύνης

Οι «Εφιάλτες» του Κατσίκη και τα «κατηγορώ» Δανέλλη και Παπαχριστόπουλου λίγο πριν την ψήφο εμπιστοσύνης

Στο επίκεντρο οι 6 εκτός ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την κυβέρνηση και η αιτιολόγηση για τη στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών

Με το χαρακτηρισμό «Εφιάλτες» αναφέρθηκε ο Κώστας Κατσίκης στους πρώην βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων που στηρίζουν με ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Οι ΑΝΕΛ συνδιαμόρφωσαν τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις. Αποχωρώντας από το κυβερνητικό σχήμα οδηγήσαμε τον πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης» ανέφερε ο κ. Κατσίκης και πρόσθεσε: «Στα τέσσερα χρόνια της συγκυβέρνησής μας συνδράμαμε με όλες μας τις δυνάμεις, στηρίξαμε και συνδιαμορφώσαμε τις πολιτικές αποφάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν ανάσα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις γιατί οφείλαμε να το κάνουμε και να μείνουμε».

Σχολιάζοντας τις διαφοροποιήσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ, ο κ. Κατσίκης έκανε λόγο για Εφιάλτες που αγκαλιάστηκαν από το κόμμα αλλά πέρασαν τις γραμμές του, πρόδωσαν, όπως είπε, τις αρχές τους και την εμπιστοσύνη όλων, αλλά «κυρίως πρόδωσαν τη συνείδησή τους». «Μην αυταπατάσθε. Όποιος το έκανε μία φορά θα το ξανακάνει γιατί είναι στοιχείο του χαρακτήρα του που εξασκείται σε πρωτάθλημα καριέρας και δεν εμποδίζεται σε μια νύχτα να αλλάζει στρατόπεδα σε λογική απροκάλυπτου ανθελληνισμού» σημείωσε.

Οι 6 βουλευτές, εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν την κυβέρνηση βρέθηκαν στο επίκεντρο και σήμερα.

Από την πλευρά του ο ένας εκ των έξι, και αυτός που «άνοιξε το χορό» λέγοντας ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο της με ψήφο ανοχής, αφού έλαβε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης με την ψήφιση του προϋπολογισμού, τονίζοντα ότι είχε ωστόσο το θάρρος να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το έργο της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. Παράλληλα άφησε αιχμές κατά προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν ακούμπησε δημόσιο χρήμα».

Τα επιχειρήματά του για την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εξέθεσε και ο διαγραφείς από το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, είπε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί νέους πολιτικούς συσχετισμούς και αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας» ήταν η εκτίμηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, Σπύρου Δανέλλη από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Ξεκαθαρίζοντας πως «με τη σημερινή μου ψήφο εμπιστοσύνης δεν σημαίνει πως προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ» επιτέθηκε στο Ποτάμι αλλά και τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη για τη στάση που τηρεί.

Διπλά πυρά από Ψαριανό και αναφορά σε «κυβέρνηση με 6 αποστάτες»

Διπλή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έκανε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός. «Είμαστε λοιπόν μπροστά στο φαινόμενο να έχουμε μία κυβέρνηση με 145 μασίφ βουλευτές ενός κόμματος και με 6 αποστάτες. Κρατάμε λοιπόν το “151” και πάμε για τα πεπρωμένα της φυλής. Είμαστε δε περήφανοι που απαλλαγήκαμε από τα …ακροδεξιά βαρίδια, καθώς μερικοί κλωτσάγανε τόσο καιρό κάτω από τα τραπέζια και λέγανε πότε θα τους ξεφορτωθούμε! Και τώρα πάμε να κάνουμε την κεντροαριστερά με τη χειμερινή σύναξη κεντροαριστερών αγροφυλάκων».

«Επί χρόνια τρώγαμε ξύλο και ακούγαμε πως είμαστε αργυρώνητοι και πουλημένα τομάρια, επειδή ψηφίζαμε τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο Δημοκρατίας και εμποδίζαμε την άνοδο της αριστεράς στην κυβέρνηση! Ο σημερινός πρωθυπουργός και άλλοι σύντροφοί του, χτυπώντας τότε το χέρι του φώναζε: Δεν θα τολμάτε να βγείτε από τα σπίτια σας! Και ακούγαμε εκφράσεις όπως: “στο Γουδί, στις κρεμάλες, μερκελιστές, δωσίλογοι, τα παίρνεται από το ΔΝΤ”, δείχνοντας ανθρώπους και δίνοντας ονόματα» είπε ακόμη λέγοντας πως «τώρα βγαίνουν στη Θεσσαλονίκη αφίσες που στοχοποιούν ανθρώπους ως προδότες επειδή θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, φαινόμενο τρισάθλιο που ασφαλώς το καταδικάζουμε όλοι. Ελπίζω να κλείσουμε εδώ αυτόν τον διχασμό, που κήρυξαν κάποιοι πριν ακόμα από τις προηγούμενες εκλογές, με αφίσες και συνθήματα τύπου ή εμείς ή αυτοί».