Το «αγαπητέ μου Σταύρο» και οι ευχές του Δανέλλη από το βήμα της Βουλής

Το «αγαπητέ μου Σταύρο» και οι ευχές του Δανέλλη από το βήμα της Βουλής

«Με τη σημερινή μου ψήφο εμπιστοσύνης δεν σημαίνει πως προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί νέους πολιτικούς συσχετισμούς και αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας» ήταν η εκτίμηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή, Σπύρου Δανέλλη από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Ξεκαθαρίζοντας πως «με τη σημερινή μου ψήφο εμπιστοσύνης δεν σημαίνει πως προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ» επιτέθηκε στο Ποτάμι αλλά και τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη για τη στάση που τηρεί.

«Το Ποτάμι εξαρχής τόνισε πως το εθνικό συμφέρον επιβάλλει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών» ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού που διεγράφη επειδή ανακοίνωσε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Το Μακεδονικό δεν είναι μονάχα ένα εθνικό θέμα, είναι θέμα ταυτοτικό για κάθε κόμμα» είπε προσθέτοντας πως «το διακύβευμα στην Συμφωνία των Πρεσπών είναι πως δημιουργεί νέους πολιτικούς συσχετισμούς και αλλάζει το πολιτικό σκηνικό της χώρας».

Επιπλέον πρόσθεσε πως «αν το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι ήταν λιγότερο υποκριτικά θα πρόσφεραν μια καλή εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της χώρας» ενώ αναφερόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού είπα «αγαπητέ μου Σταύρο, το ότι παραμένω σταθερός μου το χρεώνεις ως εκ προμελέτης λάθος. Το σημερινό Ποτάμι θεωρεί ως εταίρο τη Νέα Δημοκρατία, το παλαιότερο από το παλιό» και ευχήθηκε το κίνημα του Ποταμιού θα πράξει το σωστό για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το μέλλον της χώρας.

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «επωφελή για την πατρίδα» προσθέτοντας όμως ότι «η κοινωνία φαίνεται να έχει κατεβάσει ρολά στη λογική».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο ένα πρόβλημα δεκαετιών» πρόσθεσε ο κ. Δανέλλης λέγοντας πως «μας απελευθερώνει πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο για την αντιμετώπιση πραγματικών κινδύνων».