Παπαχριστόπουλος: Αυτή η κυβέρνηση δεν ακούμπησε δημόσιο χρήμα

Παπαχριστόπουλος: Αυτή η κυβέρνηση δεν ακούμπησε δημόσιο χρήμα

Ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στις απειλές που δέχθηκα και δέχεται

Για στοχοποίηση του έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος για την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά προηγούμενων κυβερνήσεων, λέγοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν ακούμπησε δημόσιο χρήμα».

Ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία όπως είπε, ήταν η μοναδική από την αντιπολίτευση που καταδίκασε αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τις απειλές εναντίον βουλευτών. Αναφέρθηκε δε στην πρόσφατη δολοφονία του δημάρχου του Γκντανσκ στην Πολωνία και επέστησε την προσοχή σε όλους, ότι τα μηνύματα που στέλνουν, μπορεί να ερμηνευθούν διαφορετικά από κάποιους, που δεν θα διστάσουν να προβούν σε βίαιες ενέργειες.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, διερωτήθηκε γιατί στοχοποιείται ο ίδιος και άφησε σαφείς αιχμές για την στάση του Κινήματος Αλλαγής και του Ποταμιού. Αναφέρθηκε μάλιστα στην δημόσια υποστήριξη της Συμφωνίας από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και μέλος του ΚΙΝΑΛ, ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο και τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού, πανεπιστημιακό Γιώργο Γραμματικάκη. Κλείνοντας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο της με ψήφο ανοχής, αφού έλαβε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης με την ψήφιση του προϋπολογισμού, τονίζοντα ότι είχε ωστόσο το θάρρος να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει το έργο της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.