Κρεμαστινός: Δεν γίνεται να χαρακτηρίζονται προδότες οι πρωθυπουργοί

Κρεμαστινός: Δεν γίνεται να χαρακτηρίζονται προδότες οι πρωθυπουργοί

«Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να αποφασίσουμε να αποβάλουμε τη βαλκανική νοοτροπία και να γίνουμε πραγματικοί Ευρωπαίοι»

«Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να αποφασίσουμε να αποβάλουμε τη βαλκανική νοοτροπία και να γίνουμε πραγματικοί Ευρωπαίοι», σημειώνει, μέσω συνέντευξής του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΚΙΝΑΛΔημήτρης Κρεμαστινός.

Και υπογραμμίζει, σχολιάζοντας την κατηγορία της ΝΔ ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, «κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μια μικρή χώρα και οι πρωθυπουργοί πρέπει να ελίσσονται για το συμφέρον της χώρας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Μπορεί να κάνουν λάθη, όμως με τίποτα δεν μπορεί να χαρακτηριστούν προδότες».

Ο κ. Κρεμαστινός εκτιμά, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, εξηγώντας ότι «εάν η κυβέρνηση δεν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για την ψήφισή της, τότε θα έχουμε εκλογές. Ακόμα όμως κι αν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή υπέρ της Συμφωνίας, εκτιμώ ότι το περιεχόμενό της θα επηρεάσει το αποτέλεσμα όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές».

Μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δ. Κρεμαστινός χαρακτηρίζει θετική την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για συμπόρευση της Σοσιαλδημοκρατίας με την Αριστερά στην Ευρώπη, σχολιάζοντας όμως ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε από την αρχή της κυβερνητικής θητείας να είχε επιδιώξει σε εθνικό επίπεδο τη συνεργασία με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και όχι με εκ διαμέτρου αντίθετους ιδεολογικά χώρους.

Συμπληρώνει δε, «εάν τον Ιανουάριο του 2015 είχε σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων είναι βέβαιο ότι θα είχε αποφευχθεί η περίοδος Βαρουφάκη την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εκ των υστέρων, χαρακτήρισε περίοδο «αυταπάτης». Κατά συνέπεια, η χώρα δεν θα ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε τρίτο μνημόνιο και να υποστεί τα σημερινά επακόλουθά του και γενικά θα βρισκόταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση σήμερα χωρίς capital controls και χωρίς υπερταμείο που να εκμεταλλεύεται τον πλούτο της χώρας για έναν αιώνα».