Καμμένος: Δίνω τον μισθό μου για να αγοραστούν φρεγάτες

Καμμένος: Δίνω τον μισθό μου για να αγοραστούν φρεγάτες

Καλεί και τους εφοπλιστές να συνεισφέρουν σε ειδικό λογαριασμό που θα ανοίξει για την ενίσχυση του Στόλου από την 1.1.2019

Τον μισθό του δήλωσε πως θα καταθέσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να αγοραστούν φρεγάτες και ναυαρχίδα για τον στόλο.

Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε τους έλληνες εφοπλιστές και τους έλληνες πολίτες να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους σε ειδικό λογαριασμό που θα ανοίξει για την ενίσχυση του στόλου από 1.1.2019.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Τις δηλώσεις αυτές έκανε μεταξύ άλλων ο υπουργός στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον εορτασμό του Προστάτη του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Σε λίγο η περιοχή ευθύνης του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μεγαλώσει. Άρα θα μεγαλώσουν και οι υλικές ανάγκες του Στόλου, όπως είπε και ο Αρχηγός του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Για τις Ένοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί το 2019 ως έτος ανάδειξης της κοινωνικής προσφοράς.

Ιδιαίτερα, όμως, για το Πολεμικό μας Ναυτικό, το 2019 είναι η ώρα να ξεκινήσει η μεγάλη προσπάθεια ενίσχυσης του Στόλου. Η πατρίδα και το κράτος θα δώσει από το υστέρημα των ελλήνων πολιτών ότι περισσότερο μπορέσει. Τώρα όμως έχουμε την ανάγκη των μεγάλων δωρητών και ευεργετών της πατρίδας.

Καλώ του Έλληνες εφοπλιστές, καλώ όμως και όλους τους πολίτες, από το υστέρημά τους, από την 1.1.2019 που θα ανοίξει λογαριασμός για την ενίσχυση του Στόλου, για την απόκτηση νέων φρεγατών και ναυαρχίδας, να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια. Να θυμηθούν το παράδειγμα του Αβέρωφ και όλων των μεγάλων ευεργετών. Πρώτος θα καταθέσω τον μισθό μου σε αυτή την προσπάθεια και ζητώ από όλους σας την ενίσχυση του Στόλου για το 2019».