Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή

Τα αποτελέσματα του πολιτικού βαρόμετρου για την πρόθεση ψήφου

Πεντακομματική Βουλή και προβάδισμα 10,9 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 37,8% ενώ στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει το 26,9% στην εκτίμηση ψήφου.

Η δημοσκόπηση φέρνει τρίτη τη Χρυσή Αυγή, με 7,2% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%. Από εκεί και πέρα το Κοινοβούλιο κλείνει με το ΚΚΕ και το 6,3% που έλαβε από τους ερωτηθέντες.

Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν και από αυτή τη δημοσκόπηση το Ποτάμι (2,5%), η Ένωση Κεντρώων (2,4%), και οι ΑΝΕΛ (1,3%).

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 28,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,4%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κυβέρνηση έχει ζημιωθεί δημοσκοπικά από την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και από την συμφωνία με την Εκκλησία ωστόσο μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχτεί οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι εμφανίζονται με το παραπάνω ποσοστό. Μάλιστα, η δημοσκόπηση των ΝΕΩΝ διαπιστώνει πως τα "κέρδη" εισπράττει το κόμμα Ελληνική Λύση, του Κυριάκου Βελόπουλου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εντοπίζονται πλέον στο όριο του στατιστικού σφάλματος καθώς συγκεντρώνουν ποσοστό 1,3% γεγονός το οποίο αντανακλά τα ισχυρά πλήγματα που έχει δεχθεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου από τη Συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων αλλά και από το εκκλησιαστικό. Χαρακτηριστικό του χάσματος που έχει δημιουργηθεί είναι και το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ δεν εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 70% των ερωτηθέντων εκφράζει αρνητική γνώμη όσον αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, καθώς συγκεντρώνει 45% θετικής γνώμης ενώ ακολουθούν με 34% η Φώφη Γεννηματά και έπειτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 34%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 33%, ο Βασίλης Λεβέντης με 31%, ο Αλέξης Τσίπρας με 30%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22%, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με 19%, ο Πάνος Καμμένος μς 12% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10%.

Στην παράσταση νίκης το 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι πρώτο κόμμα θα έρθει η ΝΔ με μικρή διαφορά.

Το 63% των ερωτηθέντων έχει αρνητική εντύπωση σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός το 31% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 20% ο Αλέξης Τσίπρας.

  • Ολόκληρη τη δημοσκόπηση μπορείτε να διαβάσετε στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν σήμερα Σάββατο στα περίπτερα.