Τσίπρας: Συνεχίζει η συνεργασία με τον Κοτζιά, θα τον συμβουλεύομαι συχνά

Τσίπρας: Συνεχίζει η συνεργασία με τον Κοτζιά, θα τον συμβουλεύομαι συχνά

Απέρριψε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέα ψήφο εμπιστοσύνης

Στο θέμα της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών επικεντρώθηκαν – όπως ήταν αναμενόμενο- οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου προς τον πρωθυπουργό στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λέγοντας, μάλιστα, ότι «δημοσιεύματα για εκλογές υπάρχουν εδώ και 2,5 χρόνια».

Ερωτηθείς είπε επίσης πως δεν πρόκειται να προσφύγει σε νέα ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης λέγοντας ότι «οι κυβερνήσεις ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνης της Βουλής σε αυτές… Η κυβέρνησή μου χαίρει της πλήρους εμπιστοσύνης της Βουλής ».

Ειδικότερα για τον παραιτηθέντα υπουργό Εξωτερικών είπε πως αύριο θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Νίκο Κοτζιά.

«Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια» είπε σχετικά με τις αναφορές σε διαφωνίες του Πάνου Καμμένου με το Νίκο Κοτζιά που οδήγησε στην παραίτηση του δεύτερου.

Είπε, ωστόσο, ότι θα διατηρήσει στενή συνεργασία με τον κ. Κοτζιά. «Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο» στο υπουργείο Εξωτερικών, είπε ο πρωθυπουργός, «έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Την εξωτερική μας πολιτική ο ίδιος την εμπνεύστηκε και μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιούμε. Ο Κοτζιάς δεν ήταν απλά ένας υπουργός μου και συνεργάτης μου αλλά και ένα ανοικτό βιβλίο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Αυτό το βιβλίο θα συνεχίσω να το συμβουλεύομαι συχνά» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.