Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκης

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκης

Υπέβαλε παραίτηση στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης. Ο κ. Καπάκης επισκέφτηκε τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και του παρέδωσε την παραίτησή του. Η εξέλιξη θεωρείτο θέμα ωρών μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του.

Ο Γιάννης Ταφίλης, ο μέχρι σήμερα διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, ορίστηκε νέος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη θέση του παραιτηθέντος κ. Καπάκη.

Η παραίτηση Καπάκη είναι ακόμη μια απομάκρυνση υψηλόβαθμου στελέχους των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και σωμάτων ασφαλείας, δύο εβδομάδες μετά από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ καρατομήθηκαν οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις αποφάσεις της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στην οποία τονίζεται ότι «νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ματθαιόπουλος Βασίλειος και νέος αρχηγός της Αστυνομίας, ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.