Καλαφάτης: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν εκλογές

Καλαφάτης: Ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν εκλογές

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας»

Την εκτίμηση ότι ανά πάσα στιγμή «μπορεί να προκύψουν εκλογές» διατυπώνει ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης». Προσθέτει πως «ο συνεταιρισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αντέχει άλλο και ήδη σχεδιάζουν την απόδρασή τους. Κάποιοι, άλλωστε, άρχισαν να συνδέουν τις αποφάσεις τους με τις εξελίξεις στα Σκόπια. Αφήνουν να φανεί πως εάν οι Σκοπιανοί πουν "ναι"» στο δημοψήφισμα, οι ίδιοι θα το βάλουν αμέσως στα πόδια».

Ο κ. Καλαφάτης επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας «ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση». Υποστηρίζει μάλιστα ότι «η κυβέρνηση - σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της- έχει ήδη οργανώσει αποστασία αντιπολιτευόμενων βουλευτών κόντρα στη βούληση των κομμάτων τους».

Σε ό,τι αφορά την έξοδο από τα μνημόνια αναφέρει πως υφίσταται κείμενο που φέρει τον τίτλο «Συμπληρωματικό Μνημόνιο» με 20 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την περίοδο ως το 2022. «Εάν δεν θέλουν να το πουν τέταρτο Μνημόνιο, ας το πουν "συμπληρωματικό". Είναι πάντως νέο μνημόνιο (...) που προβλέπει αυστηρή εποπτεία, επιβάλλει πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και περιλαμβάνει επιπλέον μέτρα 5,2 δισ. ευρώ, περικοπές συντάξεων, πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και νέα μείωση του αφορολόγητου» επισημαίνει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.