Με το βουλευτικό αυτοκίνητο στην ριψοκίνδυνη απόδραση ο Μπαρμπαρούσης

Με το βουλευτικό αυτοκίνητο στην ριψοκίνδυνη απόδραση ο Μπαρμπαρούσης

Δικογραφία για την καταδίωξη με την αστυνομία για να διαφύγει της σύλληψης και δεύτερη δικογραφία για την έκκληση σε πραξικόπημα

Με το βουλευτικό του αυτοκίνητο διέφυγε με την «τρελή κούρσα» ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμαρούσης. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Αστυνομία, ο Μπαρμπαρούσης οδηγούσε το βουλευτικό αυτοκίνητο όταν παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν χθες βράδυ, στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο πρώην βουλευτής της ΧΑ δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα αστυνομικών της τροχαίας να σταματήσει στα διόδια Μεσολογγίου και στη συνέχεια, με ελάχιστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα κατάφερε, οδηγώντας επικίνδυνα με βροχή, να ξεφύγει με το βουλευτικό volvo από τα περιπολικά της αστυνομίας που τον καταδίωκαν.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίζεται για το συγκεκριμένο περιστατικό της καταδίωξης είναι ανεξάρτητη από τη δικογραφία για τα όσα είπε στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δικογραφίας για την καταδίωξη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει ζητήσει να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί με λεπτομέρειες για τις ενέργειες του καταζητούμενου ώστε να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες. Διευκρινίζεται ότι για το αρχηγείο της ΕΛΑΣ δεν τίθεται θέμα ευθύνης των αστυνομικών για τη διαφυγή του Μπαρμπαρούση.

Η αναζήτηση συνεχίζεται στην περιοχή του Ξηρομέρου και έχουν στηθεί μπλόκα παντού αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ούτε ο Κ. Μπαρμπαρούσης ούτε το αυτοκίνητο.