Δικογραφία σε βάρος του Μπαρμπαρούση για την «fast and furious» καταδίωξη

Δικογραφία σε βάρος του Μπαρμπαρούση για την «fast and furious» καταδίωξη

Ο πρώην βουλευτής της ΧΑ οδηγώντας με ταχύτητα 180 χλμ την ώρα διέφυγε από τα μπλόκα που του είχαν στήσει οι αστυνομικοί για να τον συλλάβουν

Δικογραφία σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση ζητά το Αρχηγείο της Αστυνομίας μετά την τρελή και άκρως επικίνδυνη χθεσινή καταδίωξη στην Αιτωλοακαρνανία.

Το Αρχηγείο ζητά δίωξη του Κ. Μπαρμπαρούση και για τη συμπεριφορά που επέδειξε χτες το απόγευμα, όταν με επικίνδυνο τρόπο και κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα, ξέφυγε από τα μπλόκα της Αστυνομίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Η Αστυνομία είχε στήσει μπλόκα στην περιοχή από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο με στόχο τη σύλληψη του βουλευτή που στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως έχει ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, μετά την άσκηση δίωξης, για την ομιλία του χτες το πρωί στη Βουλή, κατά την οποία κάλεσε σε πραξικόπημα.

Ο Μπαρμαρούσης, ο οποίος ήταν μόνος του και οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo, δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας και τρέχοντας με ταχύτητα τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων με βροχή, προσπέρασε περιπολικό και διέφυγε από αυτά που τον καταδίωκαν.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο βουλευτής της ΧΑ ήταν το βουλευτικό.

Με εντολή του ίδιου του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο, όπου ο Μπαρμπαρούσης ξέφυγε με σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσει ατύχημα.

Για την ώρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας κυρίως στην περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά ο Μπαρμπαρούσης δεν είχε εντοπιστεί.