Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Κ. Μπαρμπαρούση

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Κ. Μπαρμπαρούση

Ο ανακριτής έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του

Αντιμέτωπος με κακούργημα είναι ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις δηλώσεις Μπαρμαρούση ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να καταθέτει στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση. Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχει τελέσει ο βουλευτής  τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας, παράλληλα, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ζήτησε να γίνει πραξικόπημα και να συλληφθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. «Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επισημαίνει, ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης, με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Και με τη διαπίστωση ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Άμεσα η Χρυσή Αυγή πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της ΧΑ, αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή», γνωστοποίησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο Νίκος Μιχαλολιάκος.