Στη Βουλή σήμερα η «μεγάλη μάχη» για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης

Στη Βουλή σήμερα η «μεγάλη μάχη» για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης

Συλλαλητήρια για την Μακεδονία στην Αθήνα αλλά και στις Πρέσπες

Κλιμακώνεται σήμερα στη Βουλή η «μεγάλη μάχη» για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε βάρος της κυβέρνησης.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Ήδη Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαρατάξη και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έχει αποστείλει επιστολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Μητσοτάκη ζητώντας τη δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα ανατρέψει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την μετονομασία της ΠΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», για να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής. Το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από χθες Παρασκευή από τη συζήτηση.

Η κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κορυφωθεί με τις ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη το απόγευμα. Ήδη οι τόνοι έχουν χτυπήσει με την αντιπαράθεση στελεχών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στις δύο πρώτες ημέρες της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή

Παράλληλα με τη συζήτηση στην Ολομέλεια, έξω από την Βουλή κορυφώνεται και το συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».

Οι διοργανωτές καλούν το κόσμο από τις 10 πρωί στην πλατεία Συντάγματος ωστόσο η μεγάλη συγκέντρωση αναμένεται από τις 4 το απόγευμα και μετά οπότε είναι και το πρώτο μεγάλο κάλεσμα από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και στις 7.00 απόγευμα το δεύτερο κάλεσμα που γίνεται μέσω των social media.

Συλλαλητήριο την Κυριακή στις Πρέσπες

Παράλληλα η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Μάλιστα όπως αναφέρεται ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες, από πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας.