Ο Κοντονής απαντά στον Τούρκο ομόλογο του για το «καταφύγιο τρομοκρατων»

Ο Κοντονής απαντά στον Τούρκο ομόλογο του για το «καταφύγιο τρομοκρατων»

Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης είχε στείλει επιστολή στον Κοντονή με αφορμή την απόφαση για τον Τούρκο αξιωματικό

Επιστολή απάντηση στον τουρκο υπουργό Δικαιοσυνης, ο οποίος ειχε χαρακτηρισει την Ελλάδα «καταφύγιο τρομοκρατων» έστειλε ο Στ. Κοντονής χωρις να γίνει γνωστό το περιεχόμενο της .

Όπως αναφέρει σχετική ανακοινωση του Υπουργειου «Μέσω της διπλωματικής οδού κοινοποιήθηκε σήμερα η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή στον ομόλογό του Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας κ. Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, σε όσα ανέφερε στην από 19/4/2018 επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό».

Μία εβδομάδα νωρίτερα, ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης είχε στείλει επιστολή στον Σταύρο Κοντονή, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ο ένας από τους οκτώ Τούρκους που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.

Ο Γκιουλ ζητούσε την απέλαση των «τρομοκρατών», όπως ανέφερε, στην Τουρκία, ζητώντας από τον έλληνα ομόλογό του να λάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες. «Η Ελλάδα έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες», σημείωνε, μεταξύ άλλων.