Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Η Ελλάδα είναι κέντρο εγκληματιών

Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Η Ελλάδα είναι κέντρο εγκληματιών

Τι αναφέρει η επιστολή που έστειλε στον Σταύρο Κοντονή

Ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ο ένας από τους οκτώ Τούρκους που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο Γκιουλ ζητά την απέλαση των «τρομοκρατών», όπως λέει, στην Τουρκία, ζητώντας από τον έλληνα ομόλογό του να λάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες. «Η Ελλάδα έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες», αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Anadolu.

Ζητά επίσης έμπρακτη στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, προκειμένου όπως λέει «να μην μείνει απλά στα λόγια η υποστήριξη».

«Το πρώτο βήμα», τονίζει ο Γκιουλ, «θα ήταν να δηλώσουμε ότι οι τρομοκράτες δεν μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να εκδοθούν».

«Περιμένω να καταβάλλετε προσπάθεια για την έκδοση των τρομοκρατών εκείνων, οι οποίοι δεν πρέπει να προστατεύονται πουθενά στον κόσμο», υπογραμμίζει.

Οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα ως «ασφαλές καταφύγιο», δήλωσε χθες και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Πρόσθεσε πως ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει άτομα που η Άγκυρα θεωρεί υποστηρικτές του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 προκαλεί ζημιά στους δεσμούς των δύο χωρών. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής, ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα άνθρωποι που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα.