Αίτηση χάριτος σκέφτεται να καταθέσει ο Τσοχατζόπουλος

Αίτηση χάριτος σκέφτεται να καταθέσει ο Τσοχατζόπουλος

Ο 78χρονος πρώην υπουργός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας

Το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση απονομής χάριτος σκέφτεται σοβαρά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ακολούθησε πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου οι γιατροί τού τοποθέτησαν βηματοδότη στην καρδιά.

Ο 78χρονος πρώην υπουργός, που εκτίει την ποινή του στις φυλακές Χαλκίδας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μάλιστα εξαιτίας της συγκεκριμένης επέμβασης αλλά και της γενικότερης κατάστασής του νοσηλεύτηκε, μετά την επέμβαση, στο νοσοκομείο των φυλακών «Άγιος Παύλος» αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Οι νομικοί του εκπρόσωποι μελετούν το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την τοποθέτηση βηματοδότη, τον περασμένο μήνα ο δικηγόρος του Γ. Παγορόπουλος είχε δηλώσει ότι «ο Άκης είναι τελειωμένος, δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματά του μέσα σε μια φυλακή».

Και η ψυχολογική του κατάσταση είναι όμως κακή καθώς έχουν διαταραχθεί πλήρως οι σχέσεις του με τη Βίκυ Σταμάτη, η οποία πριν μερικούς μήνες ζήτησε διαζύγιο.

Με βάση τη νομοθεσία η απονομή χάριτος αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ασκείται με βάση τη γνώμη του Συμβουλίου Χαρίτων και τη σύμφωνη ή διάφορη με αυτήν πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Η απάντηση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα (6.4.2018) της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, με τίτλο «Αίτηση Χάριτος ο Άκης», ο τέως υπουργός δηλώνει τα εξής:

«…Καταγγέλλω συνεργασία εκδότη και πολιτικών συνεργατών της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, καθώς και όλων όσων αυθαίρετα αναδημοσίευσαν το συγκεκριμένο κείμενο στο Διαδίκτυο, που έχει ως αποκλειστικό σκοπό να προωθήσει, με ψευδείς και κατασκευασμένες "δήθεν σοβαρές" πληροφορίες, επικοινωνιακή επιχείρηση διαπόμπευσης, τόσο εις βάρος μου, όσο και της γυναίκας μου Βασιλικής Τσοχατζοπούλου.

Τίποτε από αυτά που αναφέρονται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αντίθετα αποτελούν προκλητικά ψεύδη, για τα οποία, αυτοί που τα εμπνεύστηκαν, θα λογοδοτήσουν σύντομα στη Δικαιοσύνη…».

Παρακαλούμε περιμένετε ...