Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία

Καμμένος: Θα συντρίψουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία

Ζήτησε πράξεις και όχι λόγια από τους συμμάχους για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας . Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε. Όπως συνέτριψαν το 1821 οι Έλληνες μαχητές μια πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία. Όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821. Το πώς μια ψυχή, ο ελληνικός λαός, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και την συνέτριψε» ήταν το αυστηρό μήνυμα του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου 1821, στην Αθήνα.

Ο υπουργός στην συνέχεια ζήτησε από τους συμμάχους να συμβάλλουν με έργα και όχι λόγια στην απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις όταν έχουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη του ελληνικού λαού είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να διασφαλίσουν την ειρήνη αλλά και να νικήσουν όποιον τολμήσει να προκαλέσει.

Ζητώ την ημέρα της παλιγγενεσίας τη στήριξη των φίλων και συμμάχων για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου, κάθε αρχής δημοκρατίας . Δεν φτάνουν οι δηλώσεις, χρειάζονται πράξεις. Και τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας. Θέλουν να ξέρουν ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι μαζί τους. Θα επιδιώξουμε και θα πετύχουμε την απελευθέρωσή τους και πρέπει να καταλάβει και η Τουρκία ότι μπορεί να στέλνουμε συνεχώς μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης που ζητά ο ελληνικός λαός αλλά τέτοιου είδους συμπεριφορές την απομονώνουν και την στέλνουν πίσω από εκεί που ξεκίνησε, από τα βάθη της ανατολής»

Παρακαλούμε περιμένετε ...