Καμμένος: Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο

Καμμένος: Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο

Τα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών είναι καθαρά τόνισε ο υπουργός

«Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα. Τώρα, αν το κάνουν για να προκαλέσουν, να τους θυμίσουμε ότι την κατάσταση εγγυώνται χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.α».

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Αυτό ήταν το καυστικό σχόλιο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, που το μεσημέρι της Παρασκευή συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη.

Ο Έλληνας υπουργός είχε διαβουλεύσεις με τον Κύπριο ομόλογό του σχετικά με τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου η Άγκυρα έχει εξαγγείλει πως θα στείλει πλωτό γεωτρύπανο μέσα στα κυπριακά οικόπεδα.

Στο περιθώριο ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με το δημοσίευμα του πρακτορείου Ανατολή στο οποίο γίνεται λόγος για τον εντοπισμό σχεδιαγραμμάτων σε κινητό των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων πως όσα ισχυρίζονται τα τουρκικά δημοσιεύματα είναι ψέμματα καθώς τα κινητά των στρατιωτικών ελέγχθηκαν παρουσία και Έλληνα εμπειρογνώμονα και δεν βρέθηκε τίποτα απολύτως.