MoLEP: Η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση για τον προστάτη

MoLEP: Η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση για τον προστάτη

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι πρώτες επεμβάσεις MoLEP στην χώρα μας από τον ιατρό Βεβελογιάννη Παναγιώτη

Από την Ουρολογική Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Λιθίασης και Προστάτη του Νοσοκομείου Μητέρα και τον ιατρό Βεβελογιάννη Παναγιώτη πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι πρώτες επεμβάσεις MoLEP στην χώρα μας ακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις στην Ιατρική τεχνολογία των Lasers .

Η ομάδα της Κλινικής , η οποία είχε εισαγάγει προ τριετίας την Holmium Laser εκπυρήνιση του προστάτη HoLEP και την έχει εφαρμόσει ως επέμβαση εκλογής σε εκατοντάδες ασθενείς μέχρι σήμερα στο Τμήμα τους με εξαιρετικά αποτελέσματα , βελτιώνει τον χρυσό κανόνα σύμφωνα με τις επιταγές της Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρίας για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη , υιοθετώντας την τεχνολογία διαμόρφωσης παλμού (pulse modulation) που αποτελεί την πλέον πρωτοποριακή εξέλιξη των τελευταίων ετών στα Holmium Lasers εκτοξεύοντας την τεχνική σε άλλο επίπεδο ταχύτητος , ασφαλείας και ευκολίας για τον ασθενή .

Η νεοεισαχθείσα τεχνολογία με την παροχή παλμού του συστήματος Laser Moses 2 , μεταβάλλει δραστικά τον τρόπο  παροχής ενεργείας επιτρέποντας  αποτελεσματικότερες επεμβάσεις από αυτές των συμβατικών Holmium Lasers .

MoLEP: τα σημεία υπέροχης 

Η καινοτομία της διαμόρφωσης παλμού συνίσταται αφ’ενός στο γεγονός ότι ο πρώτος παλμός διαχωρίζει το νερό δημιουργώντας έναν θύλακο αέρος μέσω του οποίου διέρχεται η δεύτερη ακολουθία δέσμης του laser δίχως πλέον  τις διαθλάσεις και την απορρόφηση ενεργείας που συνέβαιναν κατά το παρελθόν στο υδάτινο περιβάλλον που διενεργείται η επέμβασις . Αφ’ετέρου δε , η τελευταία αυτή ανακάλυψη στον χώρο της Ιατρικής τεχνολογίας επιτρέπει την ρύθμιση παλμού ανάλογα με την χρήση και την απόσταση από τον ιστό εις τον οποίο απευθύνεται , είτε πρόκειται για προστάτη αδένα , είτε για έναν πυκνότερης σύνθεσης λίθο των νεφρών .

Κατ’αυτόν τον τρόπο η δέσμη αποδίδεται βέλτιστα στον στόχο με εξαιρετική ακρίβεια και ασφάλεια , επιτυγχάνοντας 20% ταχύτερους χρόνους επέμβασης , 40% αποτελεσματικότερη αιμόσταση με μηδενική απώλεια αίματος και απελευθέρωση του ασθενούς προς την οικία του αυθημερόν σε ποσοστό 90% των περιπτώσεων , με ελαχιστοποιημένο χρόνο αποκατάστασης , απαλλαγμένο από μετεγχειρητικές επιπλοκές και με μηδανικές πιθανότητες επανεπεμβάσεων στο μέλλον .

Οι πολυκεντρικές μελέτες και η εμπειρία που συρρέουν από το εξωτερικό ,  συγκλίνουν στο γεγονός της υπεροχής της επεμβάσεως MoLEP με την υποβοήθηση του ταχύτερου συστήματος παλμού Moses 2 με μέγιστο μήκος παλμού 1300 microsecond και συχνότητος 120 Hertz , ως της κορωνίδας των ελάχιστα επεμβατικών επεμβάσεων και τον νέο χρυσό κανόνα σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές για την υπερπλασία του προστάτη ανεξαρτήτως μεγέθους αυτού .

MoLEP: εξειδίκευση και εμπειρία για την εφαρμογή της   

Η επέμβασις λόγω υψηλής εξειδίκευσης και μεγάλης καμπύλης εκμάθησης θα πρέπει να εκτελείται σε κέντρα που διαθέτουν την κατάρτιση των ιατρών τους στην  en bloc ( εξ’ολοκλήρου σε ένα τεμάχιο ) τεχνική και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό αιχμής ώστε να πληρούνται τα ανωτέρω κριτήρια που συνθέτουν και την ευεργετικότητα της μεθόδου για τον ασθενή .

Σύμφωνα με τις τελευταίες λοιπόν εξελίξεις , το νέο πρόσωπο της Laser Ενδοσκοπικής Ουρολογίας επεκτείνεται και στην χώρα μας με την MoLEP φέρνοντας αισιοδοξία στους ασθενείς και δίνοντας ένα συνοπτικό, ανώδυνο και αναίμακτο τέλος στην συχνότερη πάθηση που ταλαιπωρούσε τον ανδρικό πληθυσμό .

Είναι άλλη μια πρωτοπορία στον χώρο της Ιατρικής πρακτικής που μας θέτει με υπερηφάνεια στο ίδιο επίπεδο υψηλής παροχής υπηρεσιών υγείας με τα αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού.

Δρ. Βεβελογιάννης Παναγιώτης, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη και Λιθίασης, Nοσοκομείο MHTEPA – Όμιλος HHG.

Διεύθυνση Μητέρα: Φλέμινγκ 15, 2ος Όροφος, Μαρούσι 151 23

Τηλέφωνα:  +30 6946783042+30 6989933802