ΣΕΒ: Η ΓΣΕΕ στρέφει την πλάτη της στα συμφέροντα των εργαζομένων

Νέα επίθεση κατά της ΓΣΕΕ εξαπέλυσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κατηγορώντας ευθέως τη Συνομοσπονδία ότι στρέφει την πλάτη της στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων και αδιαφορεί με τους ανέργους, ενώ της καταλογίζει ότι οι “ανένδοτοι αγώνες” της άνοιξαν το δρόμο για τις εργασιακές συνταγές της τρόικας.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒ, αναφερόμενος στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, “μάταια η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να γεμίσει το αδειανό πουκάμισο μιας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) χωρίς νομική υπόσταση ούτε ουσιαστικό περιεχόμενο, για να διασώσει το φύλλο συκής του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΔΕΚΟ που η ίδια εκπροσωπεί και που δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων”.

Συνεχίζοντας, ο ΣΕΒ υπογραμμίζει ότι έχει επανειλημμένα καλέσει τη ΓΣΕΕ σε διάλογο για ένα νέο πρότυπο μιας σύγχρονης και ισχυρής Συλλογικής Σύμβασης. “Με τις κόκκινες γραμμές και τους δήθεν ανένδοτους αγώνες η ΓΣΕΕ άφησε ελεύθερο το πεδίο στις εργασιακές συνταγές της Τρόικας, στις οποίες μόνο ο ΣΕΒ έχει αντιπαραθέσει ουσιαστικό αντίλογο”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, εξάλλου, “με την νοοτροπία και τη στάση της, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπονομεύει στην πράξη το θεσμό της ΕΓΣΣΕ, στρέφει την πλάτη της στα συμφέροντα των εργαζόμενων και αδιαφορεί για τους ανέργους. Ο ΣΕΒ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο θέατρο σκιών ενός στημένου κοινωνικού διαλόγου. Θα είναι παρών όταν ο κοινωνικός διάλογος αγκαλιάσει την ουσία και αντιμετωπίσει τις αγωνίες των εργαζομένων”.