“Η εθνική πολιτική κτίζεται σε βάθος χρόνου”

Η μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ανάπτυξη είναι η συνταγή για την οριστική έξοδο από τη σημερινή κρίση, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος” ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου.

Ο Έλληνας πρέσβης σημειώνει με έμφαση πως η Αθήνα δεν έχει αποστεί, στο ελάχιστο από τις εθνικές στοχεύσεις της και διαφωνεί με την άποψη πως, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα καθίσταται ευάλωτη στα εθνικά θέματα. Τονίζει μάλιστα ότι “η εθνική πολιτική κτίζεται σε βάθος χρόνου”.

Για τον Έλληνα πρέσβη η οικονομική κρίση δεν προκαλεί μόνο περιορισμούς, αλλά και ευκαιρίες και κίνητρα. Σε πλαίσιο, όπως επισημαίνει, ευρύτερων συσχετισμών διαμορφώνονται νέες δυνατότητες, ιδίως, όταν η οικονομική κρίση δεν περιορίζεται εθνικά, αλλά είναι ευρύτερη.

Για το Κυπριακό, ο κ. Παπαϊωάννου τονίζει πως σε μία διεθνή αγορά που “διψά” για ενεργειακούς πόρους, “θα έπρεπε να αναμένεται και, εάν θέλετε, να προσδοκάται, ότι η προοπτική εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ θα συμβάλει στην εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εκδήλωση πρωτοβουλιών επίλυσης του Κυπριακού”.