Λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Σήμερα είναι η τελευταία προθεσμία για όσους θέλουν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε 100 δόσεις. Η ρύθμιση της αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας Βαλαβάνη έχει τύχει μεγάλης ανταπόκρισης.

Μέχρι στιγμής έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις περισσότερα από 850.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ρυθμιστεί ξεπερνούν συνολικά τα 5 δισ. ευρώ, με τα δημόσια ταμεία να έχουν ενισχυθεί μέχρι στιγμής με 410 εκατ. ευρώ.

Με τη λήξη της προθεσμίας από τη Δευτέρα αναμένεται να τεθούν εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία για τους οφειλές του Δημοσίου, των οποίων τα χρέη έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα αναμένεται στελέχη του ΣΔΟΕ να ξεκινήσουν σαφάρι ελέγχων από τις λίστες με τους μεγαλοοφειλέςτες του Δημοσίου, οι οποίοι δεν τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Για την πρόθεση αυτή του οικονομικού επιτελείου είχε προϊδεάσει το υπουργείο από το Μάρτιο, ενώ ενδεικτικό είναι ότι σε σύνολο 6.500 μεγαλοοφειλετών με χρέη που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, στην ευνοϊκή ρύθμιση προσέτρεξαν μόλις 200 οφειλέτες.