Ουκρανία Δεξιός Τομέας: Εμείς προπηλακίσαμε Βαλαβάνη και Ήσυχο

Ένας εκπρόσωπος της φασιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας της Ουκρανίας παραδέχθηκε δημόσια ότι μέλη της οργάνωσης απέκλεισαν ένα ξενοδοχείο στην Οδησσό όπου είχαν καταλύσει Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι, για να τους εμποδίσουν να παρευρεθούν σε μια συνάντηση με οργανώσεις μειονοτήτων. Μεταξύ αυτών ήταν και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο Κώστας Ήσυχος.

Η κα Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους "εξηγήσεις" για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχουν επίσης ο πρώην υπουργός Κώστας Ήσυχος, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

"Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας", τόνισε η κ. Βαλαβάνη στο ΑΠΕ, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχαν σήμερα τα πρώην κυβερνητικά στελέχη με μέλη της ομογένειας. Οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν, αύριο, στην Ελλάδα.

"Ήταν μια ομάδα Ελλήνων της άκρας αριστεράς που ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση. Αποκλείσαμε την έξοδο του ξενοδοχείου για να τους εμποδίσουμε να πάνε σε αυτή την εκδήλωση και θα το ξανακάνουμε από όπου και αν έρθουν", δήλωσε ο Άρτεμ Σκοροπάντσκι, προσθέτοντας πως δεν έχει πληροφορίες για το που βρίσκονται τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, αλλά πρόσθεσε πως "σίγουρα έχασαν την συνάντηση".