Κυβερνητικό στέλεχος: Στο τραπέζι η πρόταση για τον ΦΠΑ

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι η πρόταση της κυβέρνησης στον τομέα του ΦΠΑ αναφορικά με τη θεσμοθέτηση χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή με τη χρήση καρτών, ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά με ενστάσεις που φέρεται να διατυπώνουν οι εταίροι μας.

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό συνεχίζονται και επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει καινοτόμες προτάσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 15% για συναλλαγές που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος και 6,5% για φάρμακα, τρόφιμα, βιβλία, εφημερίδες και ορισμένα άλλα βασικά είδη. Αν η συναλλαγή γίνεται με μετρητά, ο ενιαίος συντελεστής θα αυξάνεται στο 18%. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι συζητείται να επιστρέφεται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στις επιχειρήσεις που θα κόβουν αποδείξεις.