Μοσκοβισί: Σημείο καμπής η μείωση του ελληνικού χρέους

Την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Χαρακτήρισε “εγγύηση αξιοπιστίας” τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον συμβιβασμό που επετεύχθη, τονίζοντας ότι “μία συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ θα είχε χάσει σε αξιοπιστία".

"Αυτό είναι ένα σημείο καμπής, μια συμφωνία πιο σημαντική από ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεν είναι σημαντική μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά και για την Ευρωζώνη, αφού επαναφέρει τη σταθερότητα και επιτρέπει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Εκτίμησε μάλιστα ότι η απόφαση για την Ελλάδα ήταν το πρώτο και ίσως πιο δύσκολο βήμα για τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, στην οποία σημείωσε ότι η Γαλλία διαδραμάτισε σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο.

Πρόσθεσε ακόμα ότι πλέον απομένει η διευθέτηση των περιπτώσεων των ευάλωτων χωρών, όπως η Ισπανία, καθώς και η εφαρμογή της τραπεζικής εποπτείας εντός της ζώνης του ευρώ.