Θετικά αποτιμούν τα διεθνή ΜΜΕ τη συμφωνία στο Eurogroup

Θετικά αποτιμούν τα ξένα media την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση των ποσών προς την Ελλάδα, αλλά και το κοκτέιλ μέτρων για τη μείωση του χρέους. Ωστόσο για την ώρα περιορίζονται σε απλή αναφορά όλων όσων έγιναν στις Βρυξέλλες και στην τελική απόφαση, χωρίς να κάνουν ιδιαίτεα σχόλια.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι πλέον υπάρχουν "καλύτεροι όροι για την Ελλάδα την ίδια ώρα που η ΕΕ δέχεται την νέα φόρμουλα διάσωσης". Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών διευκόλυναν την Ελλάδα συμφωνώντας σε ηπιότερους όρους για το άκρως αναγκαίο πακέτο διάσωσης.

Το Reuters, αναφέρεται στις δηλώσεις των Ευρωπαίων και το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία με τον ήλιο που ανατέλλει και την ελληνική σημαία.

Τέλος, το βρετανικό BBC καταγράφει όλες τις δηλώσεις και επισημαίνει ότι: "Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ήρθαν σε συμφωνία για το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα".

Οι Financial Times υπογραμμίζουν τη συμφωνία, ωστόσο προσθέτουν ότι το ΔΝΤ καθυστερεί τη δική του συμμετοχή μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες λεπτομέρειες.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το CNN επισημαίνει κυρίως τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συμφωνία και αναφέρει αναλυτικά τους όρους για να προχωρήσει η εκταμίευση όλου του ποσού.