Το θρίλερ και το παρασκήνιο που οδήγησε στο συμβιβασμό

Έντονο παρασκήνιο συνόδευσε τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup με τον Β. Σόιμπλε, φανερά εκνευρισμένο με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι να διακόπτει τη συνεδρίαση...

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι με αισιόδοξες δηλώσεις ενό ο Γερμανός υπουργός οικονομικών έλεγε ότι η συνεδρίαση δεν θα τραβήξει όλο το βράδυ.

Τελικά τα πράγματα διαμορφώθηκαν διαφορετικά. Η κόντρα ξεκίνησε μέσα στη συνεδρίαση με το "καλημέρα" με την Κριστίν Λαγκάρντ να λέει 'όχι' σε όποια ιδέα και πρόταση παρουσίαζαν οι Ευρωπαίοι και οι διαρροές τόνιζαν, πως το ΔΝΤ ζητά να κουρευτούν με οποιονδήποτε τρόπο 40 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος.

Το "μπλοκ" της Γερμανίας με την Ολλανδία και τη Φινλανδία έφερνε διαρκώς νέες προτάσεις και έλεγε "όχι" στο κούρεμα με αποτέλεσμα το αδιέξοδο να είναι εκ νέου μπροστά.

Μάλιστα έγιναν συναντήσεις μεταξύ των υπουργών οικονομικών εκτός της αίθουσας, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο φανερός εκνευρισμός του Β. Σόιμπλε με όσους χρησιμοποιούσαν το twitter για να κάνουν διαρροές και να γράφουν μηνύματα με βαθύτερο ποιητικό μήνυμα όπως ο Χ. Β. Ρομπάι. 

"Φθινόπωρο τέλος Νοεμβρίου: Η νύχτα έπεσε! Τα γυμνά κλαδιά φαίνονται ακόμα πιο μοναδικά", έγραψε στο twitter του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Γερμανός υπουργός μάλιστα λέγεται ότι διέκοψε και τη συνεδρίαση...