Σε χωριστά δωμάτια Βαρουφάκης και Σόιμπλε στην τετραμερή!

Έντονες είναι οι διεργασίες στις Βρυξέλλες, λιγότερο από μία ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup, η οποία μάλιστα μετατέθηκε κατά μιάμιση ώρα, από τις 4 το απόγευμα στις 5.30, λόγω των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τετραμερής συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα μάλιστα με τον δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Άλεξ Πίγκμαν, πηγές αναφέρουν πως αυτήν την ώρα ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια, με τους Κριστίν Λαγκάρντ, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιέρ Μοσκοβισί να λειτουργούν ως διαμεσολαβητές.

Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters, "η Ελλάδα και η Ευρωζώνη κάλυψαν το 80% του εδάφους και μένει να συμφωνήσουν το 20% στη συνεδρίαση του Eurogroup".

"Κάναμε τα 4/5 της διαδρομής, πρέπει να κάνουν το 1/5", ανέφερε η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει αρκετούς συμβιβασμούς και ότι και η Ευρωζώνη πρέπει να είναι ευέλικτη.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Βαρουφάκης, “είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα γίνει μια συναδελφική συζήτηση και ελπίζουμε ότι τελικά θα βγει λευκός καπνός".

Στο μεταξύ, αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Μάλτας, ο οποίος δήλωσε ότι η Γερμανία και οι χώρες που την ακολουθούν είναι έτοιμες να φτάσουν μέχρι το Grexit. την ίδια που το περιοδικό Spiegel κάνει λόγο για προετοιμασίες της ΕΚΤ αναφορικά με πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

“Νομίζω ότι έχουν φθάσει πλέον σε ένα σημείο που θα πουν στην Ελλάδα, αν πραγματικά θέλετε να αποχωρήσετε, αποχωρήστε από την Ευρωζώνη”, είπε ο Σικλούνα στην εφημερίδα Malta Today.