Τα… προκαταρκτικά της τελευταίας ευκαιρίας: Στις 19:00 το Eurogroup

Με μιάμιση ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε τελικά το κρίσιμο Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Γ. Ντάισελμπλουμ με μήνυμά του στο twitter.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 19:00 ώρα Ελλάδας, αντί για τις 4 που ήταν προγραμματισμένο.

Πηγές του Συμβουλίου, απέδιδαν την καθυστέρηση αυτή σε διαβουλεύσεις που θα προηγηθούν της συνεδρίασης σε μια προσπάθεια καλύτερης προετοιμασίας του.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση θα λάβει μέρος και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί τετραμερής συνάντηση, μεταξύ του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του γερμανό υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters "η Ελλάδα και η Ευρωζώνη κάλυψαν το 80% του εδάφους και μένει να συμφωνήσουν το 20% στη συνεδρίαση του Eurogroup".

"Κάναμε τα 4/5 της διαδρομής, πρέπει να κάνουν το 1/5", ανέφερε η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει κάνει αρκετούς συμβιβασμούς και ότι και η Ευρωζώνη πρέπει να είναι ευέλικτη.

Στο μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Μάλτας ο οποίος δήλωσε ότι η Γερμανία και οι χώρες που την ακολουθούν είναι έτοιμες να φτάσουν μέχρι το Grexit.
Την ίδια που το περιοδικό Spiegel κάνει λόγο για προετοιμασίες της ΕΚΤ αναφορικά με πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.