Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ίσως να μην υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο ναυάγιο στο Eurogroup της Δευτέρας, αφήνει κοινοτική πηγή από τις Βρυξέλλες, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης για την Ελλάδα.

Πλέον μετά και από αυτή την εξέλιξη όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αφού αν δεν υπάρξει και τη Δευτέρα απόφαση για το ελληνικό χρέος, η δόση δεν μπορεί να εκταμιευτεί.

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα και τελικά σε αυτό μετείχαν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης. Στην τηλεδιάσκεψη που κράτησε λίγο περισσότερο από 3 ώρες ήταν και ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι προτάσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.

Πάντως, οι αξιωματούχοι της ζώνης του ευρώ φέρονται να αναθεωρούν το σχέδιο για επαναγορά ομολόγων στο οποίο αντιτίθεται το ΔΝΤ.
 
Το ΔΝΤ αποδέχεται να θεωρήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδος εάν αυτό μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020, έναντι αρχικού στόχου για 120%.