Reuters: Απίθανο να υπάρξει απόφαση στις 12 Νοεμβρίου

Δύσκολα θα καταλήξει σε οριστική απόφαση για το ελληνικό χρέος το Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο εν λόγω αξιωματούχος, σύμφωνα πάντα με το Reuters, ήταν παρών στη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας των G20 στο Μεξικό.

“Η συνάντηση της 12ης Νοεμβρίου δε θα είναι το τελικό στάδιο. Δεν είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο, όπως μπορεί να φαίνεται”, δήλωσε ακόμα ο αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της χωρίς επιπλέον οικονομική βοήθεια μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ή ακόμα και τις αρχές του Δεκεμβρίου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στα μέσα Οκτωβρίου ότι “λεφτά υπάρχουν ως τις 16 Νοεμβρίου”.

Πάντως, ο αξιωματούχος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει οριστική απόφαση μέσα στον Νοέμβριο. “Μία συμφωνία είναι ακόμα πιθανή μέσα στον Νοέμβριο, αλλά όχι απαραίτητα στις 12 Νοεμβρίου. Δε θα υπάρξει συμφωνία μέχρι να έχουμε συμφωνία σε όλα τα διαφορετικά σημεία του πακέτου. Δε θα αποδεσμεύσουμε την επόμενη δόση μέχρι να τακτοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το Dow Jones Newswires μεταδίδει ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, καθώς και ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εκδώσει έντοκα γραμμάτια για να καλύψει τα ομόλογα που ωριμάζουν.