Τελεσίγραφο Σαμαρά στους υπουργούς

Αυστηρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς προς τους υπουργούς στο μίνι υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός έθεσε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα στους υπουργούς του και τους ζήτησε να καταθέσουν αυστηρά μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τις προτάσεις τους για το πολυνομοσχέδιο.

Ας σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν το πολυνομοσχέδιο να κατατεθεί Τρίτη ή Τετάρτη, όμως με δεδομένη την ολιγωρία συγκεκριμένων υπουργείων, δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου.

Έτσι τώρα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο διάστημα μεταξύ 5 και 9 Νοεμβρίου και όπως τόνισε ο πρωθυπουργός το χρονοδιάγραμμα πλέον είναι αυστηρότατο.

Όπως και να έχει, την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός για να ψηφιστεί το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να παρουσιάσει στο Eurogroup κάτι δεδομένο και ψηφισμένο από τις υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα.

Καταληκτική ημερομηνία ως την Τετάρτη για όλες τις εκκρεμότητες

Η πρώτη αντίδραση στις πιέσεις του πρωθυπουργού ήρθε από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Για συνεργασία με στόχο την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων, ώστε, μέχρι την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη, να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί στη Βουλή όλες οι διατάξεις που πρέπει να έχουν ψηφιστεί, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη του Μαξίμου.

"Στο Εurogroup θα παρουσιάσουμε την πρόοδο που έχει γίνει. Φαντάζομαι θα γίνει κάποια εισήγηση από την τρόικα και θα παρουσιαστεί η πρόοδος που έχει γίνει για τις πολιτικές", δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Αισιόδοξος ότι τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από τον πρωθυπουργό θα ικανοποιηθούν εμφανίζεται ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιάννης Βρούτσης: "Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να ολοκληρωθεί μέσα στους πολύ περιορισμένους χρόνους που απαιτούνται. Η ελληνική κυβέρνηση θα είναι απόλυτα συνεπής και αξιόπιστη ακόμα και σε αυτό".