Έρχεται πληρωμή διοδίων με κάρτα μέσω POS

Θετικοί στο μέτρο που πρότεινε ο Συνήγορος του Καταναλωτή όλοι οι παραχωρησιούχοι

Σύντομα θα μπορείτε να πληρώνετε τα διόδια με κάρτα μέσω τερματικών αποδοχής καρτών, των γνωστών POS. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνήγορου του Καταναλωτή, η πρόταση του έγινε δεκτή από όλες τις ιδιωτικές εταιρείες λειτουργίας διοδίων (παραχωρησιούχους), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Ο Συνήγορος, μετά από σχετικά αιτήματα καταναλωτών, μεταβίβασε το αίτημα στις εταιρείες, οι οποίες συμφωνούν να εγκαταστήσουν μηχανήματα σε τουλάχιστον μια καμπίνα σε κάθε σταθμό διοδίων.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Συνηγόρου, το μέτρο θα εξυπηρετήσει όχι μόνον τους Έλληνες οδηγούς αλλά και μεγάλο αριθμό τουριστών, από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιούν διελεύσεις από τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μας, αλλά δεν είναι εφοδιασμένοι με μετρητά, όντας στις περισσότερες περιπτώσεις συνηθισμένοι από την εκτεταμένη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στις δικές τους χώρες.

Επισημαίνεται ότι, όπου στα κράτη-μέλη υπάρχουν διόδια, η αποδοχή όλων των μέσων πληρωμής, των καρτών συμπεριλαμβανομένων, είναι υποχρεωτική. Πέραν αυτού, η διεύρυνση των μέσων πληρωμής προς την κατεύθυνση της αύξησης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων, όπως οι κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, εντάσσεται στο πλαίσιο σχετικών πολιτικών που προωθούνται συστηματικά σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.