Γάλα 7 ημερών στα σούπερ μάρκετ χωρίς μείωση τιμών!

Ενάμιση μήνα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τη διάρκεια ζωή του γάλακτος και ακόμη και οι συσκευασίες παραμένουν οι ίδιες, καθώς οι εταιρείες κάνοντας χρήση της μεταβατικής περιόδου (τελειώνει στις 7 Ιουνίου) δεν τις έχουν αλλάξει. Ωστόσο όπως αναφέρει και η Καθημερινή αυτό που προβληματίζει είναι πως η κατάσταση στην αγορά παραμένει ίδια.

Το γάλα με διάρκεια ζωής έξι ή επτά ημερών τόσο των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών όσο και ιδιωτικής ετικέτας βρίσκεται στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, όμως οι τιμές παραμένουν ακριβώς οι ίδιες με αυτές που είχαν τα προϊόντα φρέσκου γάλακτος όταν η διάρκεια ζωής ήταν έως 5 ημέρες.

Το γάλα επτά ημερών αναφέρεται σε μία συσκευασία, ενώ οι υπόλοιες συσκευασίες έμειναν ίδιες. Ταυτόχρονα αναγράφεται η λέξη φρέσκο. Σημειώνεται ότι οι εταιρείες κάνουν χρήση της μεταβατικής περιόδου έως 7 Ιουνίου και για αυτό δεν άλλαξαν συσκευασίες, αλλά μόνο τη διάρκεια ζωής του γάλακτος.

Επιπλέον, για την ώρα, καμία εταιρεία δεν έχει προχωρήσει στην παραγωγή του λεγόμενου γάλακτος ημέρας.

Στα ψυγεία βρίσκεται γάλα της Vivartia, της Όλυμπος και της Μεγάλ με διάρκεια 7 ημερών, ενώ αντίθετα ΕΒΟΛ και Αμερικανική Γεωργική σχολή διατηρούν τη διάρκεια στις 5 ημέρες.