Μίχαλος: Όχι στις αλλαγές σε γάλα, ψωμί, φάρμακα και βιβλία

“O υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, έχει δεχτεί χωρίς καμιά διαβούλευση και χωρίς να προσμετρήσει τις ζημίες, μια σειρά μέτρων που οδηγούν σε αφανισμό μεγάλους κλάδους της οικονομίας μας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στις ρυθμίσεις της δήθεν εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που αφορούν στο γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα, τα βιβλία, και η οποία έχει στην πραγματικότητα εκπονηθεί και συνταχθεί από τον ΙΟΒΕ και από ιδιωτική εταιρεία συμβούλων στην οποία προΐστανται και εργάζονται σύμβουλοι του υπουργού”.

Αυτό υπογράμμισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με θέμα “Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματικότητα”, στο πλαίσιο του MONEY SHOW 2014.

Σύμφωνα με τον κ.Μίχαλο, ο κ.Χατζηδάκης συμπεριφέρεται ως "βασιλικότερος του βασιλέως", ενώ όσο είναι υπουργός, "βλάπτεται το όραμα της ανάπτυξης".

Ο κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι οι "μεταρρυθμίσεις", είναι ουσιαστικά χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και κατά της ελληνικής παραγωγής και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. “Και αν ακόμη ψηφιστούν, εμείς οι μικρομεσαίοι, η ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να τις αντιμαχόμαστε”, υπογράμμισε.

Όσον αφορά στη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος, εκτίμησε ότι πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία, στο βαθμό που θα στηρίξει οικονομικά ασθενείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, και πρόσθεσε: “Είναι σημαντικό και σε συμβολικό επίπεδο να δοθεί ένα μήνυμα, ότι η τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από την ελληνική κοινωνία μπορεί να παράγει σταδιακά αντίκρισμα, ξεκινώντας από την ενίσχυση των πλέον αδύναμων. Όμως θα πρέπει να υπάρξει διεξοδική μελέτη ως προς τον τρόπο διανομής και τους αποδέκτες των ενισχύσεων, ώστε να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης”.

Για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα επιμελητήρια, εξέφρασε την άποψη ότι αν εφαρμοσθεί θα ισοδυναμεί με λουκέτο για αυτά και, με στόχο την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αποκάλυψε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί 175 υπογραφές βουλευτών από όλα τα κόμματα. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι υπογραφές θα αυξηθούν σε 180 και κάλεσε τον υπουργό να φέρει την τροπολογία στη Βουλή, για να μην μιλάμε, είπε χαρακτηριστικά, για "κοινοβουλευτική δικτατορία".