Έρχεται έμμεση παράταση για το Ε9

Υπό τις έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων και φοροτεχνικών για την ταλαιπωρία και τις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την υποβολή του Ε9, και μετά από την επιστολή του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνου Κόλλια, προς το Χάρη Θεοχάρη, με την οποία ζητούσε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή του Ε9, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων φαίνεται πως θα προχωρήσει σε έμμεση παράταση της προθεσμίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, ο Χάρης Θεοχάρης επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Κόλλια και του διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα παράτασης της προθεσμίας, η οποία λήγει στις 31 Μαΐου, όμως εξετάζει το ενδεχόμενο να εκδώσει απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα, με την οποία θα δίνεται νέα προθεσμία 2-3 μηνών για διορθώσεις, ώστε όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν τη δήλωση Ε9, να προχωρήσουν σε διόρθωση χωρίς να επιβαρυνθούν με τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τι λέει ο Θεοχάρης

Δε θα δοθεί καμία παράταση για την υποβολή των δηλώσεων Ε9, ξεκαθάρισε απόψε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

“Δε θα δώσουμε παράταση για το Ε9. Οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν από το Σάββατο με τις δηλώσεις Ε1”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, που απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα την καταπολέμηση της διαφοράς.

Διαβάστε ακόμη: Η παράταση στο Ε9 κρίνεται από τον ανασχηματισμό

Παράταση δια της... πλαγίας οδού

Τη δυνατότητα να υποβάλουν δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου, στα μέσα Ιουνίου, χωρίς να επιβαρύνονται με πρόστιμα, θα έχουν οι φορολογούμενοι σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μία ημέρα πριν το τέλος της προθεσμίας για υποβολή Ε9, η οποία επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ του news.gr.

Διαβάστε: Παράταση - ανάσα μέχρι τα μέσα Ιουνίου για το Ε9