Οι ελληνικές τράπεζες δίνουν κέρδη και ώθηση στον Πόλσον

Κερδοφόρες αποδεικνύονται για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζον Πόλσον οι επενδύσεις του στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών, έδωσαν ώθηση στα κέρδη του Recovery Fund του Πόλσον στο α' τρίμηνο του 2014, ενώ και οι μελλοντικές αποδόσεις εκτιμάται ότι θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται, καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη στην αγορά κατοικίας και real estate.

To Recovery Fund LP κέρδισε κατά 5,58% στο α' τρίμηνο του 2014, κυρίως λόγω των υψηλών αποδόσεων σε Αlpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς.

Ο μεγαλοεπενδυτής επένδυσε στις ελληνικές τράπεζες πριν ένα χρόνο όταν αυτές χρειάστηκαν κεφαλαιακή ενίσχυση, ενώ δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες στην Ευρώπη, καθώς η περιοχή εξέρχεται από τη μακρά κρίση χρέους. Παράλληλα, έχει συμμετοχή και στο χαρτοφυλάκιο της ΕΥΔΑΠ.

Η Paulson & Co σήμερα διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 22 δισ. δολαρίων, γεγονός που την καθιστά ένα από το μεγαλύτερα hedge funds. Οι ισχυρές αποδόσεις απέφεραν κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων για τον ίδιο τον Πόλσον το 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Institutional Investors που παρουσιάζει το πρακτορείο.