Σε ποιες ελληνικές μετοχές έχει επενδύσει ο Πόλσον

Όλο και περισσότερο αυξάνονται οι τοποθετήσεις του Τζον Πόλσον σε ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, μέσω του hedge fund Paulson & Co, συμμετέχει πλέον και επίσημα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, στην Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και την ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η συμμετοχή του Πόλσον στην Τράπεζα Πειραιώς φτάνει το 6,62%, στην Alpha Bank το 5,42% και στην ΕΥΔΑΠ το 9,99%.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή να μπαίνει και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία φέρεται να έχει ήδη υπερκαλυφθεί.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για τυχαίες τοποθετήσεις, από έναν διόλου τυχαίο επενδυτή. Μιλάμε για τον άνθρωπο που το 2007 έγινε πλουσιότερος κατά 4 δισ. δολάρια, παίζοντας ανάποδα την αγορά ενυπόθηκων δανείων και ποντάροντας στην κατάρρευσή της, μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη συναλλαγή στην ιστορία και τοποθέτησε τον Τζον Πόλσον στο πάνθεον των επενδυτών, δίπλα στον Τζορτζ Σόρος, το Γουόρεν Μπάφετ και τον Τζιμ Ρότζερς.

Βέβαια, ο Πόλσον είχε ποντάρει ανεπιτυχώς στην ελληνική χρεοκοπία, αλλά όπως φαίνεται δεν κρατάει... κακία στην Ελλάδα για την αποτυχία του αυτή, και κάνει δυναμικό “μπάσιμο” στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου, το Forbes εκτιμά την περιουσία του στα 13,5 δισ. δολάρια, τοποθετώντας τον στο Νο 80 της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.