Στο ένα τρισ. δολάρια «απογειώθηκε» η κεφαλαιοποίηση της Amazon

Στο ένα τρισ. δολάρια «απογειώθηκε» η κεφαλαιοποίηση της Amazon

Μετά την Apple και η Amazon γράφει τη δική της «χρυσή» ιστορία

Μετά την Apple ήρθε η σειρά και της Amazon να γράψει τη δική της «χρυσή» ιστορία στη Wall Street, με κεφαλαιοποίηση που έφθασε το ένα τρισ. δολάρια. Συγκεκριμένα, η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου εκτινάχθηκε σήμερα στα υψηλά των 2.050,50 δολαρίων.

Στις αρχές Αυγούστου η Apple «είδε» την κεφαλαιοποίησή της να φθάνει στο ένα τρισ. δολάρια μετά τα άκρως ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε. Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική εταιρεία που φθάνει σε κεφαλαιοποίηση το αστρονομικό ποσό του ενός τρισ. δολαρίων. Ωστόσο, μόλις πέντε εβδομάδες μετά και η Amazon έγραψε τη δική της «χρυσή» ιστορία.

Σημειώνεται πως από τις αρχές του έτους η μετοχή της Amazon έχει ενισχυθεί άνω του 70%, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες η τιμή της έχει υπερδιπλασιαστεί. Σύμφωνα με αναλυτές, μάλιστα, εάν η Amazon συνεχίσει με αυτό το «βηματισμό», τότε είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση την Apple.

Αξίζει να επισημανθεί ότι για να φθάσει η Apple σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να περάσουν περίπου 38 χρόνια, ενώ για την Amazon απαιτήθηκαν μόλις 21 χρόνια.

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Reuters, ότι μολονότι τα iPhone και οι άλλες συσκευές της Apple παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή με τα έσοδα της εταιρείας να αυξάνονται συνεχώς, εντούτοις η ραγδαία ανάπτυξη της Amazon δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την αντίστοιχη της Apple.